На Івано-Франківщині СБУ вимагає від священника УПЦ “самоліквідувати” парафію

Служба безпеки України в Івано-Франківську вимагає подати протокол про “самоліквідацію” релігійної громади УПЦ у настоятеля Покровського храму протоієрея Іоанна Гаврилюка в селі Голови Верховинського району. У священника забрали всі документи на храм і переконували перейти на бік ПЦУ.

Про це в коментарі Інформаційно-просвітницькому відділу УПЦ 12 березня розповів протоієрей Іоанн, повідомили в Facebook УПЦ. Зазначається, що співробітники СБУ прийшли до храму з відповідною вимогою 24 лютого, на другий день війни.

“Сказали, щоб наступного дня я прийшов в сільраду на зустріч зі “священником ПЦУ”. На цій зустрічі він мене намагався переконувати перейти у його структуру. Я відмовся, сказав, що більш як 20 років служу в своїй Церкві і нікуди не піду”, – поділився отець Іоанн.

Він повідомив, що наступного дня до храму знову прийшли люди, представники тероборони і почали вимагати віддати ключі, копії документів про реєстрацію релігійної громади тощо.

“Всі документи я віддав”, – сказав священник, додавши, що після цього представники СБУ провели обшуки у нього вдома.

“Позавчора знову дзвонять і кажуть віддати оригінальні документи, печатку і т.д. Всі документи на їхню вимогу я передав представникам СБУ, при цьому була присутня староста села. А також сказали подати такий протокол парафіяльних зборів релігійної громади, що ми самоліквідуємо цю релігійну громаду”, – розповів протоієрей Іоанн.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.