У Франківську світломаскувальний режим тепер з 22 години

Від сьогодні у Франківську змінюється час початку світломаскувального режиму з 23 на 22 годину.
Про це повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

“Від сьогодні змінюємо час початку світломаскувального режиму. Раніше він починався о 23 годині, тепер буде на годину раніше о 22-ій. Тоді ж коли починається комендантська година. Наголошую, мова йде лише про вимкнення світла у оселях, а не електроприборів. Ще раз НАГОЛОШУЮ о 22-ій ми вимикаємо вуличне освітлення. До цього часу всі мають бути вдома, і не шастати вулицями! Також мешканців громади прошу вимикати світла у оселях та під’їздах”, – каже мер.

Також очільник міста нагадав, що сьогодні в Києві окупанти влучили у телевежу. Частина каналів припинила трансляцію. Зараз фахівці відновлюють потік, але тимчасово центральні канали можуть працювати некоректно. Маємо бути готові що може зникнути телемовлення. Тому паралельно варто користуватися соцмережами. Але довіряти лише офіційним перевіреним джерелам інформації.

“Наголошую, може їздити наша українська бойова техніка. Надзвичайно важливо зараз не підігрувати ворогу і не підказувати йому. Тому НЕ ФОТОГРАФУЙТЕ, НЕ ПИШІТЬ про це у соцмережах, друзям і знайомим та НЕ ЗДАВАЙТЕ КООРДИНАТИ!”,– закликав мер.

Зараз формується бойове стрілецьке відділення. Потрібна допомога: легкові авто підвищеної прохідності, санітарні автомобілі, автобуси з високим кліренсом, вантажні автомобілі, пікапи типу Mitsubishi L 200.

Окрім того, Руслан Марцніків нагадав чоловікам-переселенцям, що пора ставати до оборони Батьківщини!!! Впродовж 48 годин переселені чоловіки повинні стати на облік у військоматі. Ми вже бачимо, як жінки, які приїхали, долучаються до допомоги, збирають необхідні продукти, готують їжу, плетуть маскувальні сітки. Як бачимо гуртуємося усі, робимо все, чим можна допомогти українським воїнам.

Читайте також  Тварини мають права: франківці вийшли на Всеукраїнський гуманний марш (ФОТО, ВІДЕО)

“Усіх мешканців громади закликаю бути уважними. Повідомляйте лише про те, що бачили своїми очима. Не ведіться на фейки! Зараз важливе критичне мислення і внутрішній спокій.
До слова, Служба безпеки України для протидії окупантам створила бот t.me/stop_russian_war_bot. Туди можна одразу повідомляти оперативну інформацію про пересування ворожих військ, ДРГ чи агентів. Більше про бота шукайте на сторінці СБУ (за посиланням: https://cutt.ly/WAyNJTg)!,- просить мер.

Руслан Марцінків звернувся і до підприємців, хто може допомогти технікою, щоб підсилити наших військових. Необхідна військова амуніція, тактичні рукавиці, тепловізори, каски, медикаменти, транспорт.

На завершення, очільник міста повідомив, що починаємо від завтра виробництво бронежилетів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.