“Підвищене згортання крові та шкідливий удар по серцю, чому після хвороби слід забути про каву”: лікар про штам “Омікрон”

Штам “Омікрон” щириться світом і Україною та завдає важких ударів здоров’ю інфікованих.

Медики закликають українців не нехтувати своїм здоров’я, адже недуга може перерости у дуже важкі ускладнення, що здатні обернутися трагедією. Також лікарі надають поради, від чого краще утриматися людям, які вже перехворіли штамом “Омікрон”, аби відновити баланс сил і уникнути довгострокових наслідків хвороби.

Як інформує “Molbuk”, лікар-невролог Ігор Мацокін порадив людям, які перенесли штам “Омікрон”, відмовитися від кави на користь зеленого чаю.

На думку медика, в період постковіду необхідно мінімізувати кількість стимуляторів, що вживаються. Зокрема, кофеїну.

Ця речовина виснажує запаси аденозинтрифосфорної кислоти (АТФ) в організмі. При цьому АТФ відіграє важливу роль в обміні енергії та речовин, а після перенесеного COVID-19 її дуже мало.

“Кофеїн призводить до зневоднення організму, у зв’язку з чим підвищується згортання крові та зниження в ній різних мікроелементів. Ці фактори згубно впливають на серце та серцево-судинну систему. Тому краще замінити каву неміцним білим або зеленим чаєм”,- зазначив Мацокін.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.