На Прикарпатті п’ять лікарень на понад 80% завантажені «ковідними» пацієнтами

В Івано-Франківській області за добу 2 лютого госпіталізували 240 хворих на коронавірусну хворобу, серед них — 22 дитини.

Про це повідомили під час брифінгу щодо ситуації із захворюваністю на COVID-19 в Івано-Франківській області, передає Фіртка.

На противагу — за минулу добу виписали 261 прикарпатця.

Зокрема, за останню добу виявили 2 423 нові випадки захворювання. Найбільше лабораторно підтверджених випадків зафіксували в Івано-Франківському та Коломийському районах, відповідно 961 випадок та 585 випадків.

Так, в області у 26 лікувальних закладів в області, які надають допомогу хворим з коронавірусною хворобою, розгорнули 3 382 ліжкомісця, з яких зайнято 2 193 ліжкомісця.

Зайнятість ліжок пацієнтами, хворими на коронавірус, складає 64,8%. На понад 80% завантажені:

Івано-Франківська міська клінічна лікарня №1.
Тисменицька міська лікарня.
Яремчанська центральна міська лікарня.
Коломийська інфекційна лікарня.
Надвірнянська центральна районна лікарня.
Також збільшується захворюваність на COVID-19 серед дітей. Так, за минулу добу підтверджено 197 нових випадків інфікування серед дітей, з них дітей шкільного віку — 138. Водночас кількість облаштованих ліжок для лікування дітей з ковідом — 229, з них зайнято 140.

Від початку пандемії на Прикарпатті померли 3 293 хворі на коронавірусну хворобу. Зокрема, 229 — у грудні, 157 — у січні, 33 — за два дні лютого.

Відтак, під час наради акцентували на необхідності дотримання протиепідемічних заходів та обов’язковій вакцинації задля зменшення ризиків захворювання та важкого перебігу хвороби.

«Уникнути важких ускладнень від коронавірусної інфекції, запобігти летальним випадкам та оминути суворі карантинні обмеження можна тільки зробивши щеплення.

Вакцинуйтесь, як мінімум, двома дозами, а ще краще й бустерною дозою, щоб посилити ефект від вакцинації», — сказав заступник директора департаменту охорони здоров’я Володимир Дзьомбак.

Читайте також  В Івано-Франківську почали публікувати суми благодійних внесків у лікарнях міста

Як повідомили під час наради, станом на 3 лютого провели 849 890 щеплень, а саме 32,6% прикарпатців провакцинували однією дозою і 29,9% — пройшли повний курс вакцинації. Крім цього, 192 прикарпатці отримали додаткову дозу вакцини, а 4 637 людей отримали бустерну дозу вакцини.

Як зауважили, на Івано-Франківщині функціонують дев’ять центрів масової вакцинації населення. Перелік, контакти та графік роботи пунктів та центрів, а також іншу інформацію про вакцинацію проти COVID-19 можна отримати за номером контакт-центру 0 800 60 20 19 та на сайті.

До слова, в області найбільше щеплень зробили препаратом компанії Pfizer-BioNTech. Трохи менше обирали вакцини виробництва компаній AstraZeneca та Sinovac.

Медики пояснюють, що стрімке зростання захворюваності обумовлене поширенням штаму «Omicron», який швидко передається та має симптоми звичайної застуди. Вірус вражає всі вікові категорії населення, зокрема і дітей.

Нагадаємо, понад 200 працівників навчальних закладів відсторонені від роботи через відсутність сертифіката про вакцинацію

Крім цього, з 31 січня невакцинованих медиків, працівників органів місцевого самоврядування та комунальників відсторонють від роботи без збереження заробітної плати. Це правило не поширюватиметься на працівників, які мають протипоказання до вакцинації та надали відповідний документ.

Додамо, що наразі єдиною альтернативою локдауну є масова вакцинація. Уряд не планує вводити повний локдаун. Навіть у «червоних» зонах бізнес і громадські заклади працюватимуть при повній вакцинації всіх працівників і відвідувачів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.