Рада розблокувала підписання закону про використання мобільного зв’язку за паспортом

Верховна Рада розблокувала підписання закону (№6055-П). Документ передбачає створення регулятора, який відповідає за якість зв’язку та інтернету в країні.

Про це повідомлялося під час засідання Ради, пише «РБК-Україна».

Народні депутати «провалили» підтримку проєкту постанови, якою пропонувалося скасувати рішення про прийняття законопроєкту «Про Національну комісію, яка здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектру та надання послуг поштового зв’язку».

«У зв’язку з тим, що ми відхилили цю постанову, хочу внести пропозицію. Цей законопроєкт мав набути чинності з 1 січня. У той же час через блокування цією постановою ця норма залишилася», — сказав голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

Таким чином, парламентарії внесли зміни до вказаного законопроєкту (він мав набути чинності 1 січня), але завадило блокування документу.

Рада внесла поправку, і відтепер закон має набути чинності з дня, наступного за днем ​​його опублікування.

Відповідне рішення підтримали 239 нардепів.

1 січня 2022 року в Україні набув чинності закон «Про електронні комунікації», який передбачає обов’язкову реєстрацію SIM-карток за паспортом.

12 січня 2021 року Президент Володимир Зеленський підписав закон №3014 «Про електронні комунікації», ухвалений Верховною Радою 16 грудня 2020 року.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.