В Івано-Франківській територіальній громаді за минулий тиждень зареєстрували 1,5 тисячі хворих на COVID-19

За минулий тиждень в Івано-Франківській міській територіальній громаді захворіли на COVID-19 стільки ж людей, скільки за весь грудень 2021 року.

Тривожну статистику озвучила сьогодні на засіданні Комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міської територіальної громади начальниця Управління охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради Марія Бойко, повідомляє Фіртка.

Посадовиця пов’язує суттєве зростання кількості випадків захворювання з циркуляцією на Прикарпатті нового небезпечного штаму коронавірусу «Омікрон».

«За останній тиждень у нас зареєстровано 1,5 тисяч позитивних ПЛР-результатів, тобто це приблизно стільки, скільки ми мали за цілий грудень місяць.

Отже, новий штам «Омікрон» прийшов до нас на Прикарпаття і досить стрімко і швидко він поширюється», – розповіла начальниця Управління.

Разом з тим, Марія Бойко констатує відносно легкий перебіг хвороби серед прикарпатців, що засвідчує відсутність різкого зростання числа госпіталізацій через CОVID-19 та досить незначною кількістю пацієнтів у реанімаціях та на CPAP-терапії.

Так, зі слів начальниці Управління охорони здоров’я, наразі у Центральній міській клінічній лікарні перебувають на стаціонарному лікуванні 125 осіб з пневмоніями; у Міській клінічній лікарні № 1 – 77 осіб. Відтак «ковідні» стаціонари Івано-Франківська сьогодні заповнені на 55%.

Однак посадовиця зауважує, що робити остаточні висновки ще зарано, адже ситуація з госпіталізацією поступово напружується.

«Впродовж тижня госпіталізували в середньому за день 25 – 30 осіб в наші два стаціонари – Перша міська клінічна лікарня та Центральна міська клінічна лікарня.

Тобто ми бачимо, що ситуація напружується… Досить високий рівень підтвердження позитивних результатів. За добу в Центральну міську клінічну лікарню поступило 25 пацієнтів.

На щастя, пацієнтів на CPAP у нас небагато – шестеро, але багато пацієнтів – практично 130 – перебувають на кисні, тобто це або центральний кисень, або кисень з концентраторів.

Читайте також  В Івано-Франківську виявили небезпечну рибу: з магазину вилучають 252 кілограми

Це достатньо такий складний показник, тому що з 202 тих, хто є в стаціонарах, лікуються, 130 на кисні – все ж таки говорить про середньої важкості стан пацієнтів, які є госпіталізовані», – зауважує Марія Бойко.

Ще один тривожний момент – захворюваність серед дітей. Адже, як стверджує керівниця Управління охорони здоров’я, Івано-Франківська міська дитяча клінічна лікарня від початку 2022 року є фактично переповненою.

«Менше, ніж 120 пацієнтів, які в нас є на медичному спостереженні. З них – 100, які є госпіталізовані, 90, 80 і 25, 30, 40 тільки, які перебувають на амбулаторному лікуванні – з початку року у нас не було. Тому дитяча лікарня є переповнена. Дуже багато хворіють діти», – зауважила посадовиця.

Зі слів Марії Бойко, значна захворюваність на COVID-19 серед дітей – це те, що вирізняє цю хвилю коронавірусної хвороби від двох попередніх.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.