Івано-Франківськ долучився до акції «Путін Стоп»

В Івано-Франківську на Вічевому майдані сьогодні відбулася акція «Stop Putin’s War in Ukraine».

Активісти тримали плакати з надписами «Стоп війні Путіна в Україні», «Більше санкцій для Росії», «#OSCE 24/24», а також закликали світову спільноту посилити тиск на Росію, «протидіяти російській агресії і окупації українських земель».

Серед озвучених під час акції вимог – виведення іноземних збройних формувань з території України, звільнення всіх заручників і полонених, які незаконно утримуються на непідконтрольних територіях Донбасу, звільнення окупованого Криму.

Ці вимоги активісти планують надіслати до дипломатичних установ світу.

За словами організатора флеш-мобу в Івано-Франківську Василя Абраміва, це вже четверта всесвітня акція протесту, яка відбувається в п’ятидесяти країнах.

«Основний меседж – протидія російській агресії, привернення уваги світової спільноти до подій, які відбуваються в Україні, і водночас для українців це консолідуюча акція», – зазначив Абрамів.

Подібні акції проходили в інших містах України та за кордоном.

Збройний конфлікт на сході України почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати російські «добровольці».

За даними ООН, станом на лютий 2017 року на Донбасі від початку конфлікту загинули понад 9,9 тисячі людей. У Міноборони повідомляли, що станом на березень від початку конфлікту на сході України загинули 2 629 українських військових, поранені – понад 9,4 тисячі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.