Субсидії стане отримати ще важче: враховують все від корови до дітей

В Україні переглядають умови надання субсидій для сплати комунальних послуг. Імовірно, метою більш прискіпливого вивчення доходів є економія державних коштів, тож тепер субсидію зможе отримати менша кількість громадян.

Субсидії, фото: скріншот з YouTube

Джерело: постанова Кабінету міністрів України №632 від 22 липня 2020 року.

У документі прописані нові умови і нюанси виплати державної соціальної допомоги. Завдяки внесенню в критерії підрахунку сукупного доходу сім’ї нових пунктів, цей самий дохід буде значно збільшений. А це означає, що багато хто з тих, хто раніше отримував субсидії від держави, більше не зможе на них розраховувати.

оформлення субсидій, скріншот із відео

Так, згідно з новою постановою Кабміну, в середньомісячний дохід сім’ї враховуватимуться зарплата після сплати податків; стипендія; допомога по безробіттю; всі соціальні виплати, в т.ч. і субсидія; грошові перекази з-за кордону; всі інші доходи, про які відомо податкову службу і які оприлюднені одержувачем в декларації про доходи; доходи від продажу молока та продукції тваринництва з приватних домогосподарств – 30% від виторгу; пенсія і довічні виплати для суддів у відставці; грошове забезпечення військовослужбовців; для ФОПів на I групі до сукупного доходу враховувати мінімальну зарплату, на II групі – дві мінімалки, а на третій – три.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.