“Вірус викликає діабет і нищить імунітет, хвороба скалічить людей з цієї категорії”: лікар Комаровський про штам “Омікрон”

Штам “Омікрон” із колосальною швидкістю поширюється планетою: його заразність вражає медиків, які переконані, що невдовзі він повністю витіснить штам “Дельта”. На відміну від свого попередника, цей варіант вірусу викликає дещо інші симптоми, які можуть бути не такими важкими, а проте штам “Омікрон” становить вражаючу небезпеку для конкретних груп людей, які опинилися майже беззахисними перед ударом хвороби. Більше того, недуга може спровокувати у дітей діабет. Про це повідомив лікар Комаровський.

Як інформує “РБК-Україна”, медик пояснив, що даних про те, що штам “Омікрон” менш небезпечний і рідше викликає важкі ураження легенів, в принципі, багато. Але тим не менш, цей штам все ж не безпечний для певної категорії людей.

“Це люди у віці 65 плюс, а також ті, у кого є певні хронічні хвороби і стани. Це цукровий діабет, імуносупресія, або інакше імунодепресія — пригнічення імунітету з тієї чи іншої причини. А також серйозні, важкі ураження легень, серця і нирок”, – зазначив лікар.

Для людей з хронічними хворобами Омікрон небезпечний, як і Дельта. Але зараз їм масово почнуть хворіти і діти, і категорія 65+, в рази збільшиться.

Комаровський зазначив, що дітей з цукровим діабетом у світі стає все більше.

“До того ж з’являються не дуже приємні дані про те, що в світі зростає кількість дітей з цукровим діабетом першого типу. Він часто розвивається у дітей, після перенесених вірусних хвороб, в тому числі як з’ясувалося, і після коронавірусу”, – резюмував доктор.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.