“Могутній удар по імунітету та органах, 5 симптомів вказують на страшну біду з організмом”: лікар про штам “Омікрон”

Медики дуже стривожені поширенням небезпечного штаму “Омікрон”, який демонструє неймовірну заразність, з величезною швидкістю витісняючи попередній штам “Дельта”. Вірус викликає пневмонію, яку можна розпізнати за рядом ознак. Кожен інфікований, який помітив у себе характерні симптоми, повинен терміново звернутися до лікаря, адже своєчасно надана допомога може відвернути жахливу трагедію.

Лікар Тарас Жиравецький розповів про це у своєму Telegram-каналі.

“Насправді практично у всіх пацієнтів з ковідом, якщо виконати на 7-8 день чи пізніше УЗД легень чи Кт легень ви отримаєте заключення – ознаки вірусної пневмонії.

Що це означає?

Так у вас є зміни в легенях, які викликані вірусом. У когось ураження зовсім невелике, а хтось має ураження більше 50%.

Кінцевий діагноз встановлює тільки лікуючий лікар і більшість пацієнтів не потребують складної терапії. В нас особливо популярно відразу колоти чи капати антибіотики, колоти дексаметазон і вже летіти на крилах в лікарню. Насправді ми оцінюємо ситуацію по клініці та лабораторних аналізах, особливо важливим є ЦРБ (або ЦРП).

Окрім того, якщо є потреба призначити антибіотик, то у світі завжди починають з таблетованих препаратів, а якщо вони не допомагають пацієнта госпіталізують і вводять потужніші антибактерійні препарати внутрішньовенно.

З досвіду важливими сигналами, того, що пневмонія потребує стаціонарного лікування є:

1. Висока температура, яка тримається при ковіді більше за 6-7 дні чи знову піднімається з 8-14 го дня до 37,5 – 38 градусів.

2. Падіння сатурації менше 92.

3. Сильне виснаження та втома.

4. Сильна пітливість вночі кілька днів підряд.

5. Сильна задишка.

Тому не рекомендую вам коли ви отримаєте результати УЗД чи КТ легень, де буде слово в заключенні пневмонія впадати в паніку і відразу вимагати від лікаря призначити вам найскладніше лікування.

Читайте також  "Це перший випадок, коли я бачу двоголову здорову дитину": світлина малюка

Організм знищить вірус і сам без складного лікування подолає ковід, а запалення легень мине.

Не панікуємо, а починаємо таки думати критично і прислухатись до того, що кажуть лікарі.

Все буде добре, якщо тебе лікує лікар, який знає, що просте лікування є також ефективним і просто колоти уколи, щоб заспокоїти пацієнта це не конструктивно в 2022 році”,- ідеться у повідомленні.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.