Вперше у місті: в Івано-Франківську провели Божественну Літургію мовою жестів

Божественну Літургію мовою жестів вперше провели в Івано-Франківську.

Літургія відбулася 3 січня в парафії Святих Кирила і Методія, в обласному центрі, повідомляє Фіртка з посиланням на пресслужбу Івано-Франківської архієпархії Української греко-католицької Церкви.

«Вже минулого року до мене звернулися родини, які мали осіб з вадами слуху і мовлення, що хотіли приступити до Таїнств Покаяння і Євхаристії. Я старався як міг допомогти їм, але розумів, що цього недостатньо. З ручкою, з аркушем паперу, жестами, поглядами, словами – як умів, я сповідав і уділив Святе Причастя, але розумів, що треба для них щось інше організувати і що недарма мені Господь через тих знайомих вказує на цю місію.

Минуло кілька місяців і знову виникла та сама потреба. І тоді я вирішив пошукати священників, які володіють мовою жестів, а таких на пальцях однієї руки порахувати. І знайшов, що такі є у Львові. Поговорив з нашим митрополитом Володимиром і потім із митрополитом Львівським Ігорем і, отримавши від них благословення, звернувся до отців Михайла Фенканіна та Олега Плішила, які радо відгукнулися на прохання приїхати і послужити нашим людям в Івано-Франківську.

Тоді знову питання: а де ж знайти людей? Якщо вже приїдуть священники, то варто пошукати людей. Так ми почали оголошувати на наших богослужіннях, а також звернулися до Учбово-виробничого підприємства Українського товариства глухих, яким керує пан Ігор Остяк, і він організував доїзд тих, хто бажає скористатися нагодою висповідатися і приступити до Святого Причастя, беручи участь у Службі Божій мовою жестів. Було понад пів сотні охочих, які молилися, споглядали богослужіння і брали участь у молитв», – прокоментував ініціативу настоятель храму святих Кирила та Мефодія отець Йосафат Бойко.

Читайте також  Приз та 20 тисяч євро: Івано-Франківськ отримав нагороду ПАРЄ (відео)

Така подія відбулася в Івано-Франківську вперше, проте священники планують практикувати подібні богослужіння і надалі.

Всі присутні на Літургії отримали різдвяні подарунки і їхні очі світилися вдячністю, а своїми жестами цю вдячність виявляли одні одним: «Дякуємо Богові за цей чудовий день!»

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.