Сім’ям загиблих у пожежі в Косівській лікарні виплатять фінансову допомогу — Олександр Комаріда

30 грудня на Івано-Франківщину приїхали перший заступник міністра охорони здоров’я України Олександр Комаріда та тимчасовий виконувач обов’язків голови Держслужби України з надзвичайних ситуацій Сергій Крук. У Косові під час зустрічі з родинами загиблих у пожежі в лікарні Комаріда пообіцяв фінансову та психологічну підтримку.

Про це повідомляє кореспондентка Суспільного з місця події.

“Людські життя повернути не вдасться. Тепер потрібні рішучі заходи. Сьогодні зранку зустрівся із сім‘ями загиблих. Будемо допомагати фінансово та надавати психологічну підтримку”, — сказав Олександр Комаріда.

Також перший заступник міністра охорони здоров’я повідомив, що у січні 2022 року відбудеться захід щодо безпечного поводження з медичним киснем.

“Залучимо якомога більше працівників медзакладів в Україні”, — сказав Олександр Комаріда.

Що відомо
У Косівській центральній районній лікарні, що на Івано-Франківщині, 28 грудня сталася пожежа. Загинули троє пацієнтів медзакладу. Займання виникло о 21:22 на першому поверсі 4-поверхової будівлі лікарні — в реанімації.

Внаслідок пожежі вночі 29 грудня в Івано-Франківську обласну клінічну лікарню з Косівської районної госпіталізували трьох медиків, двоє з них — у критичному стані.

Причиною займання в Косівській центральній районній лікарні на Івано-Франківщині стало порушення правил пожежної безпеки. В реанімаційному відділенні працювали одночасно п’ять кисневих концентраторів. Це зумовило перенасичення повітря киснем.

На Івано-Франківщині 30 грудня оголосили днем жалоби за загиблими у пожежі в Косівській центральній районній лікарні.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова просить посилити контроль за дотриманням лікарнями Івано-Франківщини пожежної безпеки. Відповідні звернення вона підготувала та надіслала у кілька відомств.

Увечері 29 грудня приблизно о 20:00 в Івано-Франківській обласній клінічній лікарні померла молодша медична сестра, яка отримала 90% опіків тіла під час пожежі у Косівській ЦРЛ.

Читайте також  Прикарпатцю, який п'яним на смерть збив пішохода і втік, дали умовний термін

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.