“Правда щодо поширення вірусу розкрилася, штам “Омікрон” вражає таємничими симптомами”: медики про небезпеку вірусу

Медики реагують на просування штаму “Омікрон” планетою. Вже стають очевидними деякі з основних особливостей вірусу. Наразі надходить інформація від вчених про надзвичайну заразність штаму. Наявні й деякі неочікувані симптоми, котрі викликають тривогу та серйозне занепокоєння.

Як інформує “Molbuk”, за даними експертів, штам коронавірусу “Дельта” дуже контагіозний. Один хворий за лічений час може заразити десятки здорових людей. Водночас із “Дельтою” досить успішно бореться вакцинація. Своєю чергою про “Омікрон” поки цього сказати зі впевненістю не можна.

Деякі вчені та лікарі висловлюють побоювання, що новий штам не стримає вакцинація, адже там відбулося багато мутацій, зокрема і в S-білку. У Всесвітній організації охорони здоров’я наголошують, що в структурі вірусу також є мутації, які впливають на захист від нього препаратами.

“У майбутньому можливі сплески COVID-19, які можуть мати серйозні наслідки — залежно від низки факторів, у тому числі й від того, де вони можуть статися. Загальний глобальний ризик, пов’язаний із новим варіантом коронавірусу “Омікрон”, оцінюється як дуже високий”, — наголосили в технічній доповіді ВООЗ.

За словами південноафриканської лікарки, через яку безпосередньо проходять хворі “Омікроном”, смак та запах за цього різновиду COVID-19 не зникають. До неї на діагностику приходили люди різного походження та етнічної приналежності. У всіх спостерігалася сильна втома, а також прискорений пульс. Водночас ніхто з них не страждав від втрати смаку та запаху.

Своєю чергою українські медики зазначають, що вивчення симптоматики “Омікрону” потребує часу.

“Наразі немає інформації, що дозволяє припустити, що симптоми, пов’язані з “Омікроном”, відрізняються від інших симптомів. Для розуміння ступеня тяжкості хвороби, спричиненої цим варіантом, потрібно від кількох днів до кількох тижнів”, — наголосила Ольга Голубовська.

Читайте також  "Штами "Омікрон" і "Дельта" - це ніщо, новий суперстрашний штам поставить усіх на коліна": лікар про майбутнє вірусу

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.