МОЗ повідомило, чи запровадять знову в Україні суворий карантин

Міністр заявив, що суворий карантин в Україні запроваджувати не будуть, навіть якщо буде понад 60 активних хворих на Covid-19 на 100 000 населення.
Про це сказав Степанов сказав на брифінгу 3 липня, передає Главком.

За словами міністра, в Україні станом на сьогоднішній ранок 59,7 на 100 тисяч населення.

«Ми використовували цей показник виключно для визначення щодо проведення зовнішнього незалежного оцінювання. І ми його рахували станом на 22 червня. Якби цей показник перейшов 60, тоді ми б приймали рішення щодо перенесення ЗНО», – зазначив Степанов.

«Щодо обмежувальних заходів, які діють на території нашої країни, – я хочу нагадати: ми знаходимося в умовах адаптивного карантину, коли залежно від епідситуації в тому чи іншому регіоні приймаються конкретні обмежувальні заходи або пом’якшуються обмежувальні заходи. Є загальні обмежувальні заходи, які стосуються правил поведінки, – користування масками, антисептики, соціальна дистанція, проведення різних заходів за кількістю осіб, – а є конкретно по регіону в умовах адаптивного карантину», – сказав Степанов.

Міністр нагадав, що є чотири критерії, за якими можуть посилювати обмеження в регіонах. Найбільш напружена ситуація зараз у західних регіонах України – у Волинській, Закарпатській, Львівській та Рівненській області.

«Всього 11 регіонів, де показники не відповідають прийнятним. Тож за поданням головних санітарних лікарів цих областей було посилено карантинні заходи», – зазначив Степанов.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.