Деканоїдзе після звільнення розказала, які кадри Нацполіції нав’язувала Адміністрація президента

Це була угода на вищому рівні, за наполяганням Адміністрації президента, які схвально характеризували Шевцова, зазначила Деканоїдзе

Екс-глава Національної поліції Хатія Деканоїдзе в інтерв’ю «Главкому» розповіла, що в Україні призначення за політичними мотивами – загальна проблема.

84_main

«В Україні призначення за політичними мотивами – загальна проблема і вона є не лише у поліції. За законом (про Національну поліцію – «Главком»), в написанні якого я не брала участь, голова поліції, на жаль, не є незалежною фігурою. Я подаю міністру кадрову пропозицію щодо звільнення або призначення, а міністр, у свою чергу, затверджує чи не затверджує цю пропозицію», – розповіла Деканоїдзе..

Вона навела «один красномовний приклад, який ілюструє, що політичні інтереси, тісно переплетені з економічними, задають тон у певних напрямках».

«Всім відома історія з Антоном Шевцовим (колишній начальник ГУ НПУ у Вінницькій області). Всі розуміють, що це – не мій кандидат. Це був кандидат від Адміністрації президента. Була якась дивна політична гра, в якій Шевцова подавали в якості гарного кандидата, що може впоратись із завданнями на посаді очільника поліції області. Чим ця історія завершилась, всім відомо (Щевцова зі скандалом звільнили цього року – «Главком»): репутаційним ударом по поліції. Сказали що він нормальний, може впоратись… До речі, результати роботи показали, що він, справді, може і готовий працювати», – заявила екс-глава Нацполіції.

Деканоїдзе підкреслила, що ця кадрова пропозиція поступила з Адміністрації президента. Але зазначила, що цю кандидатуру не любіювали ні тодішній голова Адміністрації президента Борис Ложкін, ні тодішній куратор силовиків в АП Андрій Таранов.

«Я сказала: з Адміністрації президента. Не вони (тодішній голова Адміністрації президента Борис Ложкін і тодішній куратор силовиків в АП Андрій Таранов – ред.). Це була угода на вищому рівні, за наполяганням Адміністрації президента, які схвально характеризували Шевцова. Це дуже показова історія. Ми майже не змінювали керівників областей, оскільки в структурі нацполіції існував і досі залишається великий кадровий голод», – підкреслила екс-поліцейська.

Читайте також  Завтра відбудеться похорон батька і сина які загинули в страшній аварії під Франківськом

Як повідомлялось, 14 листопада стало відомо, що Деканоїдзе подала у відставку. У свою чергу глава МВС Арсен Аваков заявив, що рапорт про відставку Деканоїдзе подала ще 11 листопада. За його словами, «це був складний, але дуже важливий етап, який увійде в історію української поліції».

16 листопада, Кабінет міністрів України звільнив Деканоїдзе та затвердив на посаді в.о. голови Нацполіції Вадима Трояна.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.