ГПУ розкрила таємні оборудки Адміністрації Президента щодо Євромайдану

Адміністрація Президента знищила та роздала екс-співробітникам низку таємних документів СБУ щодо боротьби з тероризмом під час Євромайдану.

Про це заявила Генпрокуратура, повідомляють “Українські Новини” із посиланням на ухвалу суду від 31 березня.

Як з’ясувала під час досудового розслідування ГПУ, колишні посадовці СБУ в листопаді 2013 року – лютому 2014 року сповіщали Адміністрацію Президента через листи, повідомлення, довідки, повідомлення про стан боротьби з тероризмом і про ухвалені рішення щодо приведення сил і коштів суб’єктів боротьби з тероризмом у готовності “посилена” або “підвищена”.

Адміністрація органу досудового розслідування надала частину зазначених документів, які надалі приєднали до матеріалів цього кримінального провадження.

Згідно з листом Адміністрації від 8 лютого 2017 року, низка документів, у яких мовиться про кадрові переміщення в СБУ, містить конфіденційну інформацію та наразі перебуває в зазначеному відомстві.

Окрім того, згідно з наданою інформацією, 15 документів знищені у встановленому порядку, а 5 документів були видані працівникам Адміністрації, які вже не працюють у відомстві.

“Слідчий зазначає, що зазначені документи мають відношення до розслідуваних подій, мають грифи обмеженого доступу й можуть бути використані як докази в кримінальному провадженні”, – мовиться в рішенні суду.

Слідчий наголосив, що зазначені документи знищені та попросив суд надати до них доступ. Тож суд задовольнив клопотання та надав Генпрокуратурі доступ до документів, які зберігаються в Адміністрації, і підтверджують знищення зазначених доповідних записок СБУ і передачу їх екс-співробітникам.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: