Ціни на низку продуктів до кінця року злетять в Україні: рітейлер розповіла, як заощадити

В Україні до кінця року можуть подорожчати на 15% масло, курятина, яйця та майонез. Це поясняюється традиційним підвищенням попиту продукти напередодні новорічних свят.

Рітейлерка Валерія Кушнір у коментарі “Вістям” порадила заздалегідь придбати ту продукцію, яку плануєте використати на святковому столі. Наприклад, можна заздалегідь купити та заморозити філе курятини (зараз воно коштує 130 грн, а незабаром подорожчає на 10-20 грн за кг).

“Якщо вже продумано меню та кількість гостей, то можна купити вершкове масло, яке підніметься в ціні на 15%. Те саме стосується і вершків”, – радить експертка. Вона також озвучила оцінки:

яйця подорожчають із 30 до 40-50 грн за десяток;

подорожчають делікатеси (сирокопчена ковбаса, хамон).

Більше того, зараз найкращий період купити акційні товари, оскільки у багатьох магазинах різні види товару роблять непогані знижки. Скажімо, на консервовані горошок і кукурудзу, заморожені крабові палички або морепродукти, баночку червоної ікри або червону рибу. Єдине – потрібно уважно дивитися на термін зберігання, радить ріейлерка.

В Україні ціни на хліб за минулий рік зросли на 18%, на торти – на 80%. Солодка випічка завжди дорожчає сильніше за інші види такої продукції. У неї закладають подорожчання “найважливіших” товарів, наприклад, соціального хліба.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.