Продукти перед Новим роком подорожчають: що і на скільки злетить у ціні

У переддень новорічних свят в Україні подорожчають продукти. У середньому ціни зростуть на 20%, особливо на м’ясо та овочі.

Про це у коментарі “ГолосUA” заявив голова Спілки українського селянства Іван Томіч.

Найбільше з овочів подорожчає цибуля. Порівняно з груднем 2020 року її ціна злетить у 2,5 рази.

Також на 20% подорожчають помідори, перець та огірки. А ось інші овочі (морквина, буряк та капуста) подорожчають не так сильно – лише на 10%.

Свинина злетить у ціні на 20%, а курятина – на 10%.

Як зміняться ціни після Нового року
Зростання цін на продукти перед Новим роком чи іншими святами – традиційне явище, зазначив у коментарі “Обозреватель” голова спілки “Центр економічної інтеграції та соціального партнерства” Михайло Крапивко.

Це пов’язано з тим, що перед будь-якими святами підвищується попит на певні продукти. Тому продавці не втрачають можливості підвищити ціни, щоб якнайбільше заробити.

Але розраховувати на те, що після свят ціни повернуться до попередніх позначок, не варто. Економіст упевнений, що продукти подешевшають, але не значно.

Подорожчає все
Економіст Олег Пензін вважає, що подорожчають не лише традиційні “новорічні” продукти, а й інші. В Україні подорожчали енергоносії, але через фіксовані ціни на тарифи промисловість платити за газ і світло за ринковою ціною.

Тому через подорожчання газу можуть піднятися ціни на такі продукти:

цукор;
м’ясо (птиці та червоне);
сало;
соняшникову олію;
хліб (його вартість збільшуватиметься на 2% щомісяця).

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.