Зеленський пообіцяв податкові канікули для підприємців: виплатять по 8 тисяч гривень

Президент України Володимир Зеленський анонсував нові програми підтримки бізнесу на карантині, серед яких податкові канікули.

При цьому бюджет України тільки за підсумками року можуть виконати з дефіцитом в розмірі 100-150 млрд грн. Якщо ж бізнесу на певний час дозволять зовсім не платити податки, скарбниця може втратити мільярди.

Крім того, глава держави пообіцяв компенсацію ЄСВ на працівників і виплату одноразової допомоги в сумі вісім тисяч гривень Про це він сказав у відеозверненні до українців, яке оприлюднив у своєму телеграм-каналі. Президент додав, що до Верховної Ради найближчим часом буде подано законопроєкти щодо заходів для економічної підтримки громадян та бізнесу у зв’язку з карантинними обмеженнями.

Розроблені законодавчі ініціативи, зокрема, передбачатимуть, що фізичні особи – підприємці та наймані працівники, чия сфера діяльності потрапляє під закриття через карантин, отримають матеріальну допомогу у розмірі 8 тис. грн.

Як вказує пресслужба Офісу президента, згідно з розрахунками, понад мільйон українців зможуть отримати допомогу за цією програмою, а її загальний обсяг становитиме майже 10 млрд грн. Крім того, підприємці одержать одноразову матеріальну допомогу для збереження робочих місць.

“Це буде сума, пропорційна часу так званого простою, у розмірі до 8 тисяч гривень на одного працівника”, – зазначив президент.

Які ще заходи підтримки пропонують:

Підприємства, робота яких припиняється через карантинні обмеження, отримають компенсацію ЄСВ за найманих працівників. Майже 1,5 млрд грн для близько 120 тис. юридичних осіб.

Податкові канікули. При посиленні обмежувальних заходів 200 тис. фізичних осіб–підприємців 1-ї групи будуть звільнені від сплати всіх податків і зборів, включно з ЄСВ.

Відновлюється дія програм підтримки бізнесу, які працювали під час карантину навесні: матеріальна допомога ФОПам на дітей до 10 років, компенсації з часткового безробіття, кредитна програма 5-7-9%.

Читайте також  РЕЙТИНГ ЦІН НА НОВОБУДОВИ У МІСТІ ІВАНО-ФРАНКІВСЬК ЗА ТРАВЕНЬ 2016 РОКУ

“Ми дуже сподіваємось на підтримку Верховною Радою всіх вищезазначених важливих кроків”, – наголосив Зеленський.

Як підприємцю отримати допомогу по частковому безробіттю
Щоб отримати гроші, ФОПам протягом 90 днів із моменту призупинення або скорочення діяльності потрібно звернутися в центр зайнятості за місцем сплати ЄСВ. Туди потрібно принести необхідний пакет документів.

Допомога встановлюється за кожну годину скорочення діяльності і з розрахунку двох третин від бази нарахування ЄСВ, але не більше мінімальної зарплати (4723 грн) на місяць.

Допомога надається на період призупинення/скорочення діяльності, а також протягом 30 календарних днів після закінчення карантину.

Податок на доходи фізичних осіб і військовий збір із допомоги не стягується.

Детальну кваліфіковану консультацію з оформлення допомоги можна отримати в будь-якому центрі зайнятості в телефонному режимі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.