“Я не хотів завдати стільки болю…”: обвинувачений у ДТП 15-річної давності вперше в суді звернувся до рідних загиблих дівчат (ФОТО)

Сьогодні, 12 листопада, вперше звернувся до потерпілих обвинувачений у смертельній ДТП Олег Струнь. Нагадаємо, смертельна ДТП відбулась ще 15 років тому, тоді під колесами автомобіля у Петрикові загинули двоє дівчат.

Про це розповідає “Терен”.
Підготовче засідання вкотре довелось перенести через те, що не змогла прилетіти зі США потерпіла у справі мама однієї із загиблих дівчат. Також не міг з’явитись потерпілий у справі вітчим другої загиблої дівчини у аварії. Чоловік подав клопотання про те, що хворіє. Не прийшов на слухання і представник потерпілих, який у той час був зайнятий у іншій справі.
“Це не Польща, це США, звідти летіти пів світу, – пояснила журналістам Зоряна Кравець. – Ковід, квитки дуже дорогі, якщо їх отак зразу купувати. Тому наразі мама приїхати не змогла. Ми чекали його 15 років, тепер нехай нас почекає.”

У суді продовжили запобіжний захід Олегу Струню у вигляді тримання під вартою. Захисник обвинуваченого не був із цим згоден. Звернення захисника підтримав і сам Олег Струнь і вперше за весь час чоловік попросив вибачення у рідних загиблих дівчат.
“Прошу вибачення у батьків Світлани і Наталі. У мене не було злого умислу так вчинити і завдати стільки болю вашим сім’ям. Я розумію, таке не прощається, але дуже прошу, пробачте”, – звернувся до потерпілих Олег Струнь.

У суді виступила мама загиблої 16-річної Наталі Гнатієвич Світлана Свист. Вона розповіла, що через пережите у неї значно погіршилося здоров’я, вона втратила зір, її чоловік переніс інсульт. Жінка просила суд не відпускати Струня під домашній арешт, бо не вірить, що він знову не буде переховуватися. А також жінка сподівається на справедливе покарання для підозрюваного у смертельній аварії.

Читайте також  Через нетверезого водія загинув відомий Єпископ Олег Ведмеденко

Рідні загиблих у ДТП дівчат побоюються, що обвинувачений може уникнути відповідальності за скоєне, оскільки справу можуть закрити за терміном давності. На їх думку, чоловік має відповісти за те, що накоїв.
“Якщо так шкодуєш, про те що сталося, то чому не хочеш відбути покарання? Візьми на себе 10 років, нам більше нічого не потрібно, – сказала сестра загиблої Зоряна Кравець. – Ми тобі того не забудемо, бо таке не забувається”.

Нагадаємо, смертельна аварія сталася у передмісті Тернополя – селі Петрикові ще в жовтні 2005 року. Водій «Опеля» збив на узбіччі дороги 17-річну Світлану Козлюк і 16-річну Наталію Гнатієвич та з місця події втік. За кермом був екс-податківець Олег Струнь. Його оголошували у міжнародний розшук. Чоловіка не могли знайти 15 років. За інформацією потерпілих, він переховувався у Росії.
Тільки 29 червня цього року чоловік сам прийшов у поліцію та зізнався у скоєному.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.