В Івано-Франківську в центрах масової вакцинації та пунктах щеплення вже є вакцина Moderna (ФОТО)

За минулу добу на Прикарпатті вакцинували 8 607 осіб. До речі, у центрах масової вакцинації та пунктах щеплень в Івано-Франківську вже є вакцина Moderna.

Про це Фіртці повідомили медики, які проводять щеплення.

До прикладу, за вчорашній день, 11 листопада, у ЦНАПі в Івано-Франківську щепили 87 осіб, зокрема:

Pfizer – 54
CoronaVac – 23
AstraZeneka – 10
Moderna – 0

«Найчастіше прикарпатці вакцинуються Пфайзером, бо ж хочуть їхати закордон. Модерну нещодавно лише отримали, а в ситуації з АстраЗенекою доводиться більше часу чекати між першою та другою дозою», – ділиться Євгенія Рожек, лікар-терапевт.

За її словами, зараз набагато легше працювати, адже люди стали більш організовані. Відтак, за день в пункті щеплення медики можуть вакцинувати від 100 до 150 людей.

Тим часом в центрі масової вакцинації, що на території Івано-Франківського національного медичного університету, за вчорашній день вакцинували майже 250 людей.

«Зранку до нас приїхали дві бригади, і привезли нам дуже багато доз вакцини Pfizer. Все відбувається швидко і організовано. Є три столи, де вакцинують та реєструють. У нас працює двоє лікарів, дві медсестри та двоє інтернів. А ми, як волонтери, людей координуємо, підказуємо та рахуємо», – пояснює Тетяна Недоляк, волонтерка.

За її словами, в центр вакцинації привезли 30 доз вакцини Moderna. Однак за вчорашній день медики щепили 70 осіб вакциною CoronaVac, решта – Pfizer.

Медики кажуть, що поки не використовують вакцину Moderna, оскільки люди ще не знають, що вона є в наявності.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.