“Виламали лікарняні двері”: розлючені родичі пацієнтки із коронавірусом шукали кисень

У Миколаєві родичі аби врятувати жінку із важкою формою COVID-19, виламали шлагбаум та двері місцевої лікарні. Шукали невідомі кисень.

Про інцидент розповіла головна лікарка медзакладу Світлана Федорова на своїй Facebook-сторінці.
Жінка розповідає що близько опівночі в лікарню увірвалася група невідомих людей. Вони знесли шлагбаум, вибили двері в приймальні і з погрозами накинулися на медперсонал.
Медсестри натиснули тривожну кнопку чим викликали працівників поліції.
Згодом за невідомими на територію лікарні в’їхала машина з пацієнткою у важкому стані. У жінки була сатурація 35, а в машині не було навіть кисневої установки.
За словами родичів, жінку шпиталізували у лікарню де не було кисню і вони просто її звідти забрали і самостійно поїхали шукати медичний заклад із киснем.

Лікарка зазначали, що у багатьох лікарнях Миколаєва і справді не вистачає кисню, місць, ліків і реаніматологів.

“Кожен день у мене з раннього ранку під кабінетом стоять родичі. Кожен день сотні дзвінків і десятки повідомлень в месенджер. “Не приймають в 5 міськлікарню, вимагають, щоб разом з хворим привезли кисень свій”, “родичка в 1 міськлікарні – сатурація 60, не забирають в реанімацію, немає місць”, “ми зі Снігурівки – немає кисню і реанімації, заберіть нас”, і так далі”, – розповіла головлікар.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.