Українця у Польщі вдарили пляшкою по голові, бо заступився за людину. Хлопець у комі

У Познані в центрі міста громадянин України знаходиться у важкому стані — через те, що на вулиці заступився за людину.

Поляк вдарив його пляшкою по голові, а вже на наступний день хлопець впав у кому.

До нашої редакції звернулася згорьована матір 24-річного Станіслава, на якого наприкінці листопада було скоєно напад. Зараз юнак знаходиться у лікарні в дуже важкому стані.

Інцидент стався ввечері 23 листопада цього року на Старій Ринковій площі. Між двома групами людей, які власне миналися, виник конфлікт. Його причиною стала дрібниця — мовляв, хлопці не могли розминутись, тож ненавмисне зачепили одне одних. Під час короткого і бурхливого обміну образами один з чоловіків вдарив іншого скляною пляшкою по голові. Відразу після інциденту українець звернувся до медиків про допомогу, — поінформували портал inPoland.net.pl у комісаріаті поліції м. Познань.

Як говорить мама хлопця, Людмила Береза, цілий день вони намагалися зв’язатися з сином. Тільки ввечері 24 листопада його знайомий взяв слухавку і повідомив гірку новину. Дізнавшись, що син перебуває у лікарні, вони негайно приїхали до Польщі. Син знаходиться у комі. За словами лікарів, є пошкодження мозку.

Хлопець приїхав до Польщі працювати. Був тут вже не вперше, мав візу та офіційну роботу. Власне, інцидент трапився в той момент, коли він приїхав до країни і пробув тут трохи більше тижня.

Як їй розповіли, після отриманого удару пляшкою він звернувся до лікарів за медичною допомогою. Він мав поінформувати їх, про те, що має гемофілію (проблема зі згортанням крові). Лікарі відпустили його додому. Коли він прокинувся, йому стало погано. Вже непритомного його забрала швидка допомога. Зараз він знаходиться у клінічній лікарні im. Нeliodora Święcickiego у Познані.

Читайте також  Софію Стужук та Ігоря Пустовіта заскочили за ніжними поцілунками

Батько хлопця рік тому переніс інфаркт, а мати має гіпертонію. Де шукати допомоги — родина хлопця не знає. У чужій країні вони повністю самі. Є проблеми з перекладом. Лікарі дозволили комусь одному перебувати з сином у одній палаті, інший в той час ночує у кімнаті, яку знімав син. Так і чергують позмінно.

Родина звертались до консульства, але там повідомили, що нічим не можуть допомогти, тільки запропонували перевезення тіла до України.

Отримавши на наступний день інформацію від лікарів, що до закладу привезли чоловіка з травмами голови, які свідчать про побиття, поліція почала розслідування.

Провівши кілька десятків бесід із свідками та проаналізувавши багатогодинні записи з моніторингу, правоохоронці знайшли підозрюваного у нападі. Через три дні після отримання повідомлення, 27 листопада вранці, поліція затримала 28-річного зловмисника у його квартирі. До слова, затриманий раніше ніде не фігурував, та був здивований візитом правоохоронців.

Проаналізувавши докази, слідчі з поліції та прокуратури звинуватили чоловіка у нанесенні важких тілесних травм. Підозрюваний вже зізнався у скоєному. За вчинене діяння нападнику загрожує не менше 3 років тюрми. Затриманого взяли на поруки, та поки що звільнили.

Слідством зараз займається районна прокуратура Poznań Stare Miasto.

Фото з лікарні надала мама Станіслава. На даний момент вона відкриває рахунок у банку для збору коштів на лікування сина.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.