Зміни розпочинаються: на території Прикарпаття посилять карантин

У середу, 27 жовтня, в облдержадміністрації відбувся брифінг за підсумками рішення регіональної комісії ТЕБ і НС щодо запровадження «червоного» рівня епідемічної небезпеки на території Івано-Франківської області.

Про це повідомляє журналістка Фіртки.

Світлана Онищук, голова Івано-Франківської ОДА наголосила, що показники госпіталізацій та захворюваності щоденно зростають. Очільниця додає, наразі багато інфікувань Covid-19 серед дітей.

«Ми розуміємо, що розірвати ланцюг захворюваності ми можемо завдяки дотриманню карантинних вимог, а також проведенню загальної вакцинації серед населення.

Сьогодні на засіданні Держкомісії прийнято рішення з 30 жовтня ввести найвищий рівень карантинних обмежень – “червону” зону в Івано-Франківській області», – наголосила Світлана Онищук.

Заступник керівника департаменту охорони здоров’я Володимир Дзьомбак каже, що попри те, що лікарні готові надавати допомогу і мають ресурс ліжко-місць в медичній галузі зараз дуже непроста ситуація.

«Від початку жовтня, ми додали кількість ліжко-місць. Весь кадровий відділ зараз займається тим, щоб лікувати як хворих на ковід, так і хворих іншими патологіями.

Ми не забули про інші хвороби. Додам, що кількість місцю для ковід-хворих не безкінечна. Тому є тільки один момент, який може нас вберегти – це вакцинація», – пояснив заступник.

За словами Руслана Савчука, головного санлікаря області, особливо багато хворих почали фіксувати у Богородчанській, Івано-Франківській, Рогатинській, Коломийській, Снятинській, Городенківській та Надвірнянській громадах. Також він додає, що за показниками захворюваності на ковід між тижнями, то між 42 та 41 тижнем є зріст зараження на 81%.

«Такі цифри насторожують, на сьогодні йде активне тестування і завтра зможемо побачити ту цифру, яка всіх неприємно здивує. Також маємо невтішні результати захворюваності медичних працівників та дітей. Діти теж дуже швидко інфікуються», – додає Савчук.

Читайте також  ДТП на Прикарпатті: зіткнулися два автомобілі

Головний санлікар додає, в реанімаціях області зараз знаходиться 105 осіб, з них 102 хворих, а троє з підозрою на ковід, під апаратом ШВЛ є 29 хворих.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.