Поліція відкрила “кримінал” на владу Франківська за ігнорування карантину в місті

13 листопада виконавчий комітет Івано-Франківська, аби “обійти” карантин вихідного дня, вирішив суботи й неділі зробити робочими днями. Правоохоронці розпочали кримінальне провадження.


“Правоохоронці розпочали одне кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України щодо рішення виконавчого комітету, згідно з яким суботи та неділі до 30 листопада цього року є робочими днями на території Франківської ОТГ. Таке рішення виконкому суперечить постанові №641 (КМУ опублікував постанову, якою скасовується адаптивний карантин та вводиться локдаун вихідного) і тим самим порушує правила та норми щодо запобігання епідемічних й інших інфекційних хвороб”, – йдеться в повідомленні місцевої поліції.

Цими вихідними на Прикарпатті працює 96 рейдових груп, які від 00:00 14 листопада і станом на ранок 15 листопада провели 410 рейдів та перевірили більше тисячі закладів. Йдеться про заклади харчування, торгівлі, розважальні заклади, а також перевізників. Правоохоронці виявляють та реагують на усі повідомлення про порушення карантину, проводять профілактичну та роз’яснювальну роботу з громадянами та керівниками суб’єктів господарської діяльності.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.