Карантин «вихідного дня»: на Прикарпатті відкрили кримінальне провадження та склали понад 30 адмінпротоколів

Правоохоронці Івано-Франківщини продовжують контролювати дотримання карантинних обмежень.

Для цього працюють створені мобільні групи, які проводять перевірки на території області, інформує Фіртка з посиланням на пресслужбу поліції області.

Зокрема йдеться про карантин «вихідного дня», якого не всі дотримуються попри обмеження Уряду.

Цих вихідних на Прикарпатті працює 96 рейдових груп, які від 00:00 14 листопада і станом на ранок 15 листопада провели 410 рейдів та перевірили більше тисячі закладів.

Йдеться про заклади харчування, торгівлі, розважальні заклади, а також перевізників. Правоохоронці виявляють та реагують на усі повідомлення про порушення карантину, проводять профілактичну та роз’яснювальну роботу з громадянами та керівниками суб’єктів господарської діяльності.

“Правоохоронцями розпочато одне кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України щодо рішення виконавчого комітету, згідно якого суботи та неділі до 30 листопада цього року є робочими днями на території Франківської ОТГ”, – пишуть правоохорнці.

Таке рішення виконкому суперечить постанові №641 (КМУ опублікував постанову, якою скасовується адаптивний карантин та вводиться локдаун вихідного) і тим самим порушує правила та норми щодо запобігання епідемічних й інших інфекційних хвороб.

“Поліцейськими складено 32 протоколи за ст.44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення (26 на суб’єктів господарювання, 1 на перевізника, 5 на фізичних осіб за перебування без масок)”, – інформують у пресслужбі.

Їм загрожує покарання у вигляді штрафу від 34 до 170 тисяч гривень.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.