Президент Литви закликала світ розуміти, що «з Росією слід бути готовим до всього»

Президент Литви Даля Ґрібаускайте в ефірі телеканалу CNN заявила, що вважає зовнішню політику Президента РФ Владіміра Путіна непередбачуваною, і тому треба бути «готовими до всього».

Відповідаючи на питання про те, якими, на її думку, є плани Путіна у зовнішній політиці щодо країн Балтії, Ґрібаускайте повідомила, що її Литва «готова до всього».

prezy-dent-ly-tvy-zakly-kala-svit-rozumity-shho-z-rosiyeyu-slid-buty-gotovy-m-do-vs-ogo

«Ми можемо лише здогадуватися про те, які плани у Путіна, і я теж маю свої здогадки, але, мені, мабуть, буде некоректно ділитися ними публічно. За Литву можу сказати лише те, що ми готові до всього. Ми знаємо наскільки непередбачуваний і небезпечний наш сусід, але ми звикли жити у такому оточенні», – наголосила литовський лідер.

«Ми інвестуємо в нашу безпеку, підвищення обороноздатності, наші міжнародні стосунки. Повторю, ми не допустимо повторення ситуації, яка склалася перед Другою світовою війною, коли ми не захищали себе, а дозволили російським військам пройти крізь нашу територію. Цього ніколи не повториться», – запевнила Президент Литви.

У підсумку вона заявила, що її країна знає, як жити з таким сусідом: «Але робити якісь прогнози немає сенсу. Ми маємо бути готові до всього».

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.