“Жахливий факт про штам “Дельта”, імунна система у пастці”: медики про друге зараження у дітей і дорослих

Штам “Дельта” продовжує приголомшувати медиків усього світу своїм хитрим і агресивним підходом до інфікування населення. На даний момент фіксується стрімкий стрибок захворюваності та смертності від вірусу серед українців. Науковці проводять дослідження, виявляючи все новіші “підводні камені” епідемії.

Чергове дослідження показало, що після коронавірусу діти можуть бути потенційно схильні до повторного зараження не менш за дорослих.

У дослідженні порівнювалися титри антитіл у 57 дітей і 51 дорослого пацієнта з легкою або безсимптомною формою COVID-19. Інфекція була підтверджена ПЦР-тестуванням, після чого фахівці брали зразки крові у всіх учасників протягом 41 дня.

У всіх дорослих пацієнтів було відзначено значне зростання нейтралізуючих антитіл з моменту гострої фази захворювання до повного одужання. Однак у дітей динаміка збільшення титру антитіл була нижчою. Достовірність результатів була підтверджена за допомогою чотирьох різних тест-систем.

Як інформує “Molbuk”, у дітей не виникають антитіла після легкого перебіг коронавірусу. Антитіла виробилися у 76% дорослих учасників, імунна відповідь була відсутньою переважно у безсимптомних носіїв. У групі дітей антитіла виробилися тільки у 37% учасників, причому їх наявність або відсутність не було пов’язано з формою інфекції.Примітно, що у дітей без антитіл вони не виробилися навіть на 94 день після появи симптомів. У них також був відсутня клітинна імунну відповідь, в той час, як у безсимптомних дорослих він виробився.За словами вчених, що це дослідження проводилося торік до поширення дельта-варіанту коронавірусу, тому зараз неможливо сказати, чи збільшують ці особливості імунної відповіді у дітей ризик повторного захворювання.Але нещодавно ізраїльські вчені проаналізували ефективність вакцинації проти коронавірусу серед підлітків, зокрема вивчали протидію штаму Дельта. Дослідження показало, що вакцина Pfizer/BioNTech проти COVID-19 є високоефективною проти мутованої версії вірусу.

Читайте також  "Мутований штам "Дельта" провокує "цитокіновий шторм", хворі вже на межі": лікар про сплеск надважких ускладнень

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.