Інфекціоніст розповів, що буде з приходом до України індійського штаму коронавірусу

Індійський штам може вражати тих, хто вже перехворів
За словами лікаря-інфекціоніста Володимира Курпіти, в Україні спостерігається спад захворюваності коронавірусом. Він вважає, що травневі свята не значно вплинуть на епідемічну ситуацію в країні.

Інфекціоніст зазначив, що хвиля захворюваності буде підтримуватися ще певний період, поки не виробиться колективний імунітет.

За його словами, у травні-червні все ще будуть фіксувати до двох тисяч нових випадків інфікування коронавірусом, однак того навантаження на систему медицини, яке було взимку, не спостерігатиметься.

Однак Курпіта висловив свої побоювання щодо індійського штаму коронавірусу, за якого рівень захворюваності значно зростає.

“Для мене більш небезпечною історією є момент, коли в Україну прийде індійський штам. Якщо це станеться на початку червня — матимемо шалену захворюваність протягом усього літа. Це значно небезпечніше, аніж великодні свята, які тривають на тлі штамів, що вже циркулюють в Україні”, — сказав лікар.

Також він додав, що індійська мутація є більш агресивною. Курпіта не виключає ймовірності того, що цей штам коронавірусного захворювання може вражати повторно.

Раніше інтернет-видання “Коментарі” писало, що медикаментозна боротьба з коронавірусом триває в усьому світі.

Поки медики вакцинують охочих, вчені розробляють поліпшені препарати, а також збираються створити спеціальні “антиковідні” таблетки. Однак, на думку академіка Національної Академії Наук України Володимира Семиноженка, вважати такі ліки панацеєю не варто.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: