Кого не пустять в поїзд з 21 жовтня: “УЗ” відповіла на головні питання

Кого не пустять в поїзд з 21 жовтня: “УЗ” відповіла на головні питання

Карантинні обмеження для перевезень набувають чинності вже в цю середу, 21 жовтня. В “Укрзалізниці” розповіли, як зміниться робота залізничного транспорту в цей період.

Так, у відомстві повідомили, що поїздки будуть здійснюватися при пред’явленні пасажирами необхідного переліку документів про вакцинацію. Перевіряти їх будуть провідники поїзда або стюарди за спеціальними зразками, які їм надасть МВС.

Отримати і пред’явити документи можна за допомогою мобільного додатку “Дія”.

У разі відсутності у пасажира відповідних документів, співробітники поїзда будуть повідомляти правоохоронним органам.

Якщо ж у пасажира є протипоказання до вакцинації від коронавірусу, він повинен пред’явити негативний результат ПЛР-тесту або експрес-тесту на антигени SARS-CoV-2. Він повинен бути зроблений не пізніше 72 годин на момент поїздки.

Обмеження не торкнуться тільки українців до 18 років. Вони зможуть подорожувати по Україні як раніше. При собі їм необхідно мати тільки проїзний документ і документ, що підтверджує особу.

Раніше Realist.online вже повідомляв, що нові обмеження викликали хвилю невдоволень серед пасажирів і транспортних служб. Багато пасажирів боятися втратити квитки, а перевізники – гроші.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.