“Штам “Дельта” криється саме тут, аби атакувати”: українців чекають тотальні перевірки, з’явилася офіційна заява

Вже 16 регіонів на даний час перебувають у “зоні посиленого контролю”. Через стрімке поширення штаму “Дельта” і суттєвого погіршення епідеміологічної ситуації правоохоронці проводитимуть рейдові перевірки дотримання карантинних вимог.

Як інформує “5 канал”, про це мовилося на спільній нараді МОЗ, Нацполіції та Держпродспоживслужби 13 жовтня.

Головний державний санітарний лікар Ігор Кузін попередив, що штам коронавірусу “Дельта” вже був виявлений у всіх областях України.

Він додав, що станом на 12 жовтня у “помаранчевому” рівні небезпеки перебувають 16 регіонів – вони вважаються “зоною посиленого контролю” за дотриманням маскового режиму, за умовами перевезень, за роботою закладів громадського харчування.

Керівник Нацполіції Ігор Клименко запевнив, що правоохоронці проводитимуть роз’яснювальну роботу серед перевізників щодо необхідності дотримання карантинних вимог, а також щодо відповідальності громадян та перевізників у випадку порушення протиепідемічного законодавства.

За його словами, поліція вже встановила на планшети своїх робітників програмне забезпечення для зчитування QR-кодів із сертифікатів про вакцинацію і контролювати виконання карантинних вимог.

Нагадаємо, 13 вересня уряд України ухвалив зміни до постанови про карантинні норми в Україні. Згідно з новими правилами, обмеження “жовтої” зони карантини не торкнуться учасників (відвідувачів) і не менше 80% організаторів масових заходів, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв, спортзалів і басейнів, якщо в них будуть жовтий або зелений COVID-сертифікати, або чинний (72 години) результат ПЛР, або експрес-тестування.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.