В Івано-Франківську лікарі та волонтери зіграли благодійний матч для допомоги онкохворим дітям (ФОТО)

В Івано-Франківську медики обласної дитячої лікарні організували благодійний турнір з мініфутболу разом із волонтерами Ізраїльського міжнародного фонду допомоги онкохворим дітям. Мета заходу — привернути увагу суспільства до дитячої онкології та зібрати гроші для онкологічного та онкогематологічного відділень обласної дитячої лікарні.

Про це кореспондентці Суспільного сказала заступниця медичного директора медзакладу Наталія Митник, передає Фіртка.

З її слів, гроші потрібні лікарні для закупівлі нового обладнання та ремонту палат, де перебувають онкохворі діти під час лікування.

“У лікарні є 25 ліжко-місць. Усі вони — вщент заповнені. І так постійно. Палатам, в яких дітки перебувають, понад 50 років. Там потрібно зробити капітальний ремонт. Також ми хочемо облаштувати для кожної дитини та її батьків окремо палату. А для цього необхідні гроші. Звісно, що за сьогоднішній матч необхідної суми не зберемо. Але для нас головне наразі — привернути увагу до проблеми. Показати громадськості, що дитяча онкологія нікуди не зникла і дітки потребують нашої допомоги”, — сказала Наталія Митник.

Вона також розповіла, що в обласній дитячій лікарні створили благодійний фонд опікунської ради. Відколи існує фонд, щороку вдається зібрати частину грошей на лікування дітей з онкозахворюваннями.

“Медикаментами держава забезпечує. Але ми повинні розуміти, що варто ще й постійно оновлювати базу. У нас, наприклад, є дітки, які разом із батьками лікуються пів року. Ми не маємо, де розміщувати батьків, адже бракує додаткових палат. Що можемо власними силами та з допомогою волонтерів чи просто небайдужих — робимо”, — сказала Наталія Митник.

Благодійний матч з мініфутболу зіграли дев’ять лікарів з обласної дитячої лікарні та стільки ж волонтерів Ізраїльського міжнародного фонду допомоги онкохворим дітям. Директорка фонду Діана Великочий каже, що із медзакладом співпрацюють вже півтора місяця.

Читайте також  ШОК! Наркоманка вбила свою дитину в утробі і ходила з мертвим плодом тиждень, лікарі такого жаху ще не бачили

“В кінці серпня ми передали лікарні необхідні ліки для онкохворих діток. Окрім цього, наші волонтери тричі на тиждень приходять до медзакладу і навчають дітей іноземних мов, проводять різноманітні майстер-класи”, — розповіла Діана Великочий.

З її слів, лікування онкозахворювань в Україні значно поступається ізраїльському. Діана Великочий каже, що окрім відсутності у медзакладах необхідного обладнання, деяким лікарям потрібно поновлювати свої знання та методики лікування.

“Часто до нас, в Ізраїль, на лікування діти потрапляють у важкому чи занедбаному стані. Це все свідчить про проблеми в українській медицині. На це варто звернути увагу та перейняти досвід іноземних колег. Тому для медиків, які лікують діток, ми ще й організовуємо безкоштовні вебконференції на підвищення кваліфікації та знань. Плануємо й надалі проводити такі заходи”, — розповіла Діана Великочий.

За словами заступниці медичного директора обласної дитячої лікарні Наталії Митник, благодійний турнір з мініфутболу лікарі проводять не вперше. Таку ініціативу хочуть зробити традиційною.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.