Зараження Омікроном: лікарі назвали “симптом номер один”

Деякі прояви цієї хвороби потребують оперативного звернення до лікарів.

Доктор медицини Ерік Чіо-Пенья розповів в інтерв’ю, які стани є «червоними прапорами», що сигналюють про зараження Омікроном. За словами лікаря, штам Омікрон має переважно ті самі ознаки та симптоми, що й інші штами, що викликають COVID-19, пише medikforum.ru.

Значною мірою це грипоподібні симптоми – біль у горлі, нежить, лихоманка, озноб, біль у м’язах, порушений нюх.

“Деякі звіти показують, що перший симптом, характерний для зараження Омікроном, – це нежить: він зустрічається у хвилю цього штаму частіше, ніж у періоди розповсюдження інших варіантів”, – повідомив медик.

У той же час, каже лікар, оскільки новий штам прагне в першу чергу вражати дихальні шляхи, ознакою номер один можна вважати все, що проявляється як інфекція верхніх дихальних шляхів – закладеність, зміна запахів, біль та тиск у навколоносових областях та у лобі, виділення з носа.

«Якщо у вас з’являться будь-які симптоми інфекції верхніх дихальних шляхів, вам слід розглядати захворювання на ковід як один з найбільш ймовірних діагнозів», – підкреслив доктор медицини.

Також доктор Чіо-Пенья назвав симптоми, які можуть говорити, що інфекція ускладнилася, і людина потребує медичної допомоги. Експерт рекомендує викликати швидку допомогу, якщо, наприклад, з’являються біль у грудях і задишка при фізичній активності, або труднощі при ходьбі через занадто задишку. Крім цього, потенційно небезпечною ознакою є посинення пальців, нігтів, губ.

Лікар наголосив, що найбільш ефективним засобом боротьби з Омікроном є вакцинація та ревакцинація. Посилаючись на дані CDC, він повідомив, що практично ні в кого з людей, які були вакциновані та ревакциновані, не розвинулася при зараженні тяжка інфекція. Медик уточнив: у людини, яка отримала вакцину і бустер, ризик захворіти серйозно приблизно в 40 разів нижче, ніж у нещепленої людини, і приблизно в 8 разів нижче, ніж у вакцинованої людини без щеплення.

Читайте також  "Симптом з'являється посеред ночі і страшно мучить, медики нажахані майбутнім хвороби": лікарі про штам "Омікрон"

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.