На Прикарпатті за “звільнення” сина жінка заплатила 10 тисяч гривень

Зловмисники, використавши відому шахрайську схему – нещастям її сина, який нібито потрапив до поліції за вчинення злочину, домоглися того, що жінка беззастережно віддала їм 10 тисяч гривень.

Вчора опівдні на мобільний телефон 47-річної жительки Долинського району зателефонував невідомий чоловік та, представившись поліцейським, сказав, що на її сина складено протокол за вчинення злочину. Традиційно у таких випадках шахрай пообіцяв його звільнити від відповідальності, якщо жінка переведе на банківську картку гроші в сумі 10 тис. гривень.

Розгублена та перелякана жінка не підозрюючи брехні, взяла вказану суму та через банківський термінал перерахувала кошти. Лише після цього здогадалася зателефонувати синові, який сказав матері, що з ним усе гаразд і що він зараз знаходиться на роботі у Львові, а не в поліції.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за вчинення злочину передбаченого ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вкотре застерігають людей від вчинення ними необдуманих кроків при спілкуванні з незнайомими. Пам’ятайте, якщо ваші співрозмовники у спілкуванні з вами наполегливо вимагають гроші, які вам необхідно комусь передати, не сумнівайтеся – вас намагаються обдурити. І лише від вашої поміркованості та розсудливості, опираючись на факти вказаних нами шахрайств, ви зможете упевнено протистояти аферистам, не повіривши їх брехні. Відразу переконайте їх, що ви знаєте про таких «добродіїв» і не вступайте з ними у розмову. Завжди пам’ятайте – Ваша безпека у ваших руках.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.