ПриватБанк посилив правила прийому валюти в терміналах: що сталося

В Україні велика фінансова установа “ПриватБанк” нещодавно посилила правило прийому доларів і євро в терміналах і пунктах обміну.

В Україні “ПриватБанк” посилив правила прийому доларів і євро в терміналах і обмінниках. Про це повідомляє портал “Обозрєватєль”.

Також є інформація, пункти валютного обміну стали уважно вивчати кожну купюру і масово відмовляються приймати банкноти, на яких є потертості, сторонні знаки, плями.

Ще минулого тижня в соціальних мережах українці почали писати про те, що можна здати потерту, стару або має плями купюру в терміналі або банкоматі “ПриватБанку”. Мовляв, обмінники відмовляються приймати такі долари, а от з банківськими апаратами проблем немає.

Однак з 29 травня термінали і банкомати “Привату” валюту приймати перестали. Тепер здати долари або євро можна тільки в касі банку. При цьому касир уважно, як і в пункті обміну, вивчить кожну банкноту. А купюри, які мають будь-які пошкодження або плями, можуть запропонувати відправити на обмін в форматі incasso.

Проблеми можуть виникнути з купюрами, які:

мають кілька пошкоджень відразу;
сильно зношена (дуже стара);
подерти;
у плямах фарби.
Залежно від ступеня зношеності або пошкодження купюри (у форматі incasso) розмір комісії може становити від 5 до 50%. У банках комісія може бути нижче, а у посередників, при високій комісії, гроші можуть віддати відразу.

Приймати долари зобов’язані, якщо у купюри:

лише невеликі потертості;
невеликі написи (площа до двохсот міліметрів);
до трьох плям по п’ять міліметрів кожна;
надриви до трьох міліметрів;
прокол до одного міліметрів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.