В Україні відновили видачу бебі-боксів: що буде в новому “пакунку малюка”

З 27 вересня пологові будинки та центри соціального захисту в усіх регіонах України почали отримувати “пакунки малюка”. Тепер породіллі можуть вибирати між “бебі-боксом” і карткою з грошима, яку можна використовувати у спецмагазинах.

Про те, хто вироблятиме “пакунки малюка”, що до них входить та чого не вистачає, розповіла завідувачка відділу дослідження рівня життя Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи НАН України Людмила Черенько в ефірі “Українського радіо”. Зазначається, що отримання такого “бебі-боксу” не змінює розміру допомоги при народженні.

Загальна вартість такої одноразової допомоги у вигляді набору необхідних для новонародженого малюка речей становить не більше ніж 5 тис. грн. Якщо всі ці речі купувати особисто в роздрібній торгівлі, то за них доведеться заплатити до 9 тисяч грн, зазначила Черенько.

До пакунка малюка входять:

1 упаковка підгузок, вологі серветки, пелюшки;

3 шапочки на виріст;

11 боді на короткий рукав різного розміру;

11 боді на довгий рукав різного розміру;

4 пари повзунків та 11 сліпів;

4 сорочки та 4 пари шкарпеток, рукавички та 2 слинявчики;

термометри для води і для тіла;

манікюрні ножиці та гребінець;

ковдра, підковдра та плед, матрац, 2 рушники;

6 іграшок і килимок, м’яка книжка, креми та мило, коробка-колиска.

Вироблятиме нові “бебі-бокси” компанія “Скай Трейд. Україна”, яку за тендером обрало Мінісоцполітики та яка постачала “пакунки малюка” у пологові будинки протягом останніх років.

Якість продукції в боксі зросла завдяки тому, що переорієнтувалися з китайського на вітчизняного виробника, зазначила Черенько.

“Раніше до пакунку входили речі з Китаю, зараз усі товари українського походження. Я вважаю, що якість від цього тільки виграла. Адже Китай робить якісні речі для своїх громадян, а в інші країни відправляє речі доволі низької якості, за винятком дорогого сегменту. Тому те, що в боксі будуть речі українського виробника зі зрозумілим складом, я вважаю великим плюсом”, – пояснила Черенько.

Читайте також  П'яну зірку "Гри престолів" Кіта Герінтона виставили з бару у Нью-Йорку

Експертка також розповіла, чого, на її думку, не вистачає пакунку малюка. Черенько вважає, що в боксі має бути література з найнеобхіднішою інформацією для батьків

“Набір речей хороший. Єдине, що мені не сподобалося, це те, що звідти вилучили літературу. Зрозуміло, що завдяки інтернету всі батьки можуть знайти будь-яку потрібну їм інформацію, але там — різна інформація. І не зрозуміло, чи можна їй довіряти. Було б добре, якби в боксі лежала принаймні 2 маленькі книжки з найнеобхіднішою інформацією для батьків. А решта — речі дійсно потрібні”, – зазначила експертка.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.