Тарифи на газ вище 30 гривень: скільки будемо платити у жовтні

З жовтня тарифи на газ для українців підвищаться більше 30 грн./Кубометр. Про це повідомляє “РБК-Україна”.

Підвищення не торкнулося тільки річних тарифів. Тепер закуповувати газ на рік куди вигідніше, ніж вносити щомісячну оплату.

Так, наприклад, компанія “Кіевгазенерджі” пропонує споживачам ціну 30,5 грн/кубометр. Якщо порівняти з цінами за вересень, 19,8 грн/кубометр, і серпень, 15,76 грн/кубометр, вартість газу піднялася майже в половину.

Не відстає і компанія “ТАС Енергія країни” з тарифом 30,06 грн/кубометр. Але тарифи у цього постачальника і до цього були вище за інших. Наприклад, за вересень користувачі платили 20,96 грн/кубометр.

Деякі постачальники навпаки вирішили не шокувати споживачів захмарними цінами. Компанія YASNO пропонує в жовтні вартість 12 грн/кубометр. На сьогоднішній день компанія працює тільки в Києві, Донецькій і Дніпропетровській областях.

Колишній тариф на поставку газу зберіг “Полтавагаз збут”, там ціна на жовтень для споживачів залишається 19,80 грн/кубометр. Найнижчу ціну на газ заявила компанія “Галнафтогаз” – 7,99 грн/кубометр.

У той же час багато компаній прийняли рішення відмовитися від місячних тарифів, а залишити тільки річні пакети. Серед таких постачальників виявилися “Нафтогаз України” і “Твій газсбит”.

Базові газові тарифи будуть коливатися в ціні від від 7,80 до 13,50 гривень за кубометр. У більшості випадків газопостачальники пропонують ціну від 9 грн, але, наприклад, “Нафтогаз України” знизила вартість річного тарифу – 7,96 грн/кубометр.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.