В Україні в 2021 році дорожчають комунальні послуги: всі подробиці

З 1 січня в Україні почнуть збільшуватися ціни на газ для побутових споживачів, оскільки більшість газопостачальних компаній України підвищили ціни. Ціни постачальників на даний момент коливаються від 7,10 до 10,8 грн за кубометр.

У той же час тарифи на розподіл природного газу збільшилися в середньому на 40%. Так, у Вінницькій і Луганській областях найвищі тарифи – 3,4 грн за кубометр, а найнижчі в Харкові − 0,45 грн за кубометр, пише Апостроф.

За холодну воду з січня тарифи виростуть на 10-15%, це пов’язано зі збільшенням тарифів на передачу електроенергії.

Опалення подорожчає на 5,5% – 50% в залежності від регіону, оскільки НКРЕКП переглянула тарифи на виробництво теплової енергії для населення. Середньозважений тариф для поставок тепла населенню для 23 компаній склав після підвищення 1121,71 грн/Гкал.

Також в грудні 2020 року уряд скасував пільговий тариф на електроенергію в 0,9 грн / кВт*год для населення на перші 100 кВт, була встановлена фіксована ціна для побутових споживачів на рівні 1,68 грн/кВт*год, було оголошено, що планується збільшити ціни на електроенергію для населення в середньому на 30%.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.