«100 тисяч за вагітність після вакцинації»: мер Франківська вже отримав понад сотню заявок

Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків отримав більше сотні повідомлень від жінок, які завагітніли після вакцинації проти коронавірусу. Свої історії вони надсилали меру, коли почули про 100 тисяч гривень для тих, хто розвіє міф про проблему зачаття після щеплення.


Про це Марцінків повідомив під час етеру на радіо «Західний Полюс», передає Укрінформ.

«Ще один міф (про вакцинацію – ред.) стосується жінок, особливо молодих. Мовляв, якщо ти вакцинована, то не завагітнієш. Я жартома сказав, що буду виплачувати 100 тисяч гривень, і тепер в мене є більше 100 заявок від жінок (у Фейсбуці, Вайбері), які після вакцинації мені надсилають коли отримали щеплення перший раз, коли другий і коли завагітніли. Але, насправді, велика кількість жінок і дівчат вірять, що після вакцинації не зможуть вагітніти», – зазначив Марцінків.

Він зауважив, що великий спротив проти вакцинації бачить особливо у соцмережах і виокремив з них чотири міфи. Окрім того, що після щеплення жінки не можуть завагітніти, люди вірять, що вірус розкидають літаками, що вакцинація – це чіпизація людей, і що серед протипоказань до щеплення є діарея та нежить, тоді як насправді, каже мер, знає лише про важкі кардіо- та онкозахворювання.

Марцінків підкреслив, що вакцинація – це справа добровільна. Втім, на його переконання, посадовці, які працюють з людьми, мають бути вакцинованими.

«Те, що хтось обурюється щодо добровільної чи недобровільної вакцинації, то моя думка така: там де працюють з людьми, а це відділи субсидій, звернень, ЦНАП, де є постійний контакт з людьми, бо люди подають заяви, отримують субсидії, а це переважно люди старшого віку, то наші працівники мають бути вакциновані. Перше – це безпека самих працівників і друге – безпека відвідувачів», – наголосив міський голова.

Читайте також  Нащо вам це? Віддали б місту і мали б спокій, – Марцінків директору СТЕКу

За його словами, в Івано-Франківській міській раді щеплення від коронавірусу отримали 67% працівників, у комунальних підприємствах – 45%.

Кількість хворих на коронавірус в місті зросла, але не критично, додав Марцінків. Наразі в Івано-Франківську в COVID- лікарнях перебувають 145 осіб, з них 10 – у реанімаціях і понад 30 – потребують кисневої терапії.

Як повідомлялося, станом на 16 вересня на Прикарпатті за останню добу зареєстровані 203 випадки захворювання на COVID-19, 1 людина померла, 71 – одужала. В області одне щеплення від коронавірусу отримали понад 147 тис. людей, завершили вакцинацію – майже 113 тис.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.