Небезпечна дитяча ковбаса: що продають українцям під виглядом продукту вищого ґатунку

Всіма улюблену “Дитячу” ковбасу в якості експерименту віднести до лабораторії на аналіз. Фахівці у ній виявили великий відсоток сої.

Про це пише “Сьогодні”.

Так, ковбасу перевіряли за трьома показниками:

ДНК сої;
масова частка білку;
крохмаль.
Як відомо, “Дитяча” ковбаса повинна містити у своєму складі м’ясні сировини – свинини і яловичини. Там не має бути ніякого м’яса механічного обвалювання, крохмалю та сої. Цікаво, що на упакуванні виробів наявність цих складників виробники не вказали.

Що виявили
Так, в обох зразках ковбаси фахівці виявили ДНК сої, яка є харчовим алергеном. У першому – масова частка білку становила 11,07% за норми 12%, не менше.
За словами завідувача науково-дослідного відділу біохімічних та молекулярних харчових досліджень харчових продуктів, кормів та води Ольги Гайдей, крохмалю виявили 1,8%, що не допускається в “Дитячій” ковбасі.

Окрім того, в іншому зразку масова частка білку становила 12,26%, а масову частку крохмалю – 0,5%

Тому відповідні зразки ковбаси не вищого ґатунку, тим більше це не “Дитяча”. Адже там є речовини, як крохмаль та соя – яких бути не може. За обман на маркуванні виробникам фальсифікату загрожує штраф від 80 до 120 тисяч гривень.

Також ковбаса може “постраждати” і під час зберігання. Приміром, в одній з точок роздрібної торгівлі можна побачити плісняву, відсутність холодильників, дат виробництва й дивні речовини всередині вакуумного паковання з ковбасою.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.