В Польщі провели унікальну операцію: 3-річній дитині після аварії пришили відірвану голову

Внаслідок ДТП дитині відірвало голову від хребта. Але лікарям вдалося її врятувати!

На початку липня в трагічній аварії загинув поліціянт з Олесниці. Він подорожував з батьком та 3-річною донькою, які в результаті були важко поранені. Найбільше травм зазнала маленька Мартинка.

Трагічна аварія сталася 6 липня 2021 року в Редзиково під Слупськом. Бартломей Кієвський з дочкою та батьком збиралися до бабусі та дідуся дівчинки. 57-річний водій не впорався з керуванням, з’їхав з дороги та врізався у дерево. 32-річний поліцейський загинув на місці, а водій та дитина отримали серйозні травми та були доставлені до лікарні в Слупську. Найбільше травм зазнала 3-річна дитина.

Ремені безпеки добре тримали, але дівчина спала. Раптовий удар був настільки сильним, що дитині фактично вирвало голову у функціональному сенсі. Шкіра та м’язи були на місці, але зв’язки та кістки були розірвані. Дослідження візуалізації чітко показали, що відстань між головою та рештою тіла збільшилася на 2 см. Коротко кажучи, голова дитини трималася фактично на м’язах та шкірі.

Мартинку доставили до дитячого травматологічного центру у Гданській лікарні ім. Миколи Коперника. Там до операції вона перебувала у фармацевтичній комі.

Операція пройшла успішно. Мартинка почувається все краще і краще, але її чекає тривала реабілітація. Лікарі підтверджують: вона вижила, тому що в автомобілі були пристебнуті ремені безпеки. І їй пощастило, що за нею доглядали нейрохірурги, які мають великий досвід лікування такого типу травм. Ніхто в Польщі таких процедур не проводить.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.