На Італію насувається нова хвиля аномальної спеки, яка загрожує новими пожежами

Тим часом пожежна охорона країни підбила проміжні підсумки.

В Італії очікується нова хвиля спеки, яка загрожує подальшими пожежами. Особливо спекотно має бути у вівторок та середу. Очікується, що температура повітря на Сицилії та Сардинії сягатиме 45 градусів.

Про це у неділю, 8 серпня, попередив голова управління цивільного захисту країни Фабріціо Курчіо, пише DW.

“Температура, яка очікує нас найближчими днями, вимагає максимальної уваги. Тому важливо уникати будь-якої поведінки, яка може викликати пожежі, і своєчасно повідомляти про осередки вогню, навіть якщо вони невеликі”, – наголосив він.

За словами Курчіо, останні кілька днів у боротьбі із пожежами були складні та драматичні. Особливо постраждали від вогню південні регіони материкової частини країни, такі як Калабрія та Апулія. На півночі Сицилії протипожежні літаки продовжують гасити осередки вогню в природному парку Мадоні. Служба цивільного захисту надсилає підкріплення до Калабрії, звідки надійшло вісім запитів на протипожежні літаки.

Тим часом пожежна охорона країни підбила проміжні підсумки. За її даними, від 15 червня вогнеборці здійснили 44 тисячі 500 виїздів через лісові пожежі, минулого року у цей час їхня кількість становила 26 тисяч 200. Лише в 2017 році число виїздів на лісові пожежі було більшим.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.