Терміни повернення локдаунів в Україні та історичне рішення МВФ. П’ять новин, які ви могли проспати

П’ять новин, які ви могли проспати:

У Запоріжжі на вулиці Сержанта Медведєва спалахнув дах чотириповерхового житлового будинку. Рятувальники евакуювали близько сотні людей. Один із надзвичайників постраждав.

Рятувальники евакуювали близько сотні людей. Один із надзвичайників постраждав під час гасіння пожежі.

Пожежа на даху чотириповерхового житлового будинку в Запоріжжі спалахнула після вибуху балонів газу, який використовували для зварювання.

Про це повідомив голова Запорізької ОДА Олександр Старух, пише “Укрінформ”.

“Йшла заміна стелі. Скоріш за все, було недотримання правил техніки безпеки, зокрема і пожежної безпеки, підрядною організацією”, – зазначив Старух.

За його словами, зараз поліція забезпечує охорону місця події, а рятувальники допомагають постраждалим отримати доступ до їхніх квартир, аби взяти речі.

“Буде створена слідча група, яка визначить причини пожежі та збитки по кожній квартирі”, – сказав очільник області.

Загалом над гасінням пожежі впродовж 2,5 год. працювали 60 рятувальників і 15 одиниць техніки. “Був низький тиск води, що заважало швидко наповнювати ємності. Але рятувальники спрацювали на п’ять з плюсом”, – вказав Старух.

Як повідомлялося, дах чотириповерхового житлового будинку на вулиці Сержанта Медведєва у Запоріжжі спалахнув увечері в понеділок, 2 серпня. Вогонь поширився на площі близько 450 кв. метрів, перш ніж його загасили.

Відомо, що напередодні на даху цього будинку проводилися ремонтні роботи.

Під час гасіння пожежі постраждав один зі співробітників ДСНС, його госпіталізували до лікарні №5. Загалом рятувальники евакуювали близько сотні людей, їх тимчасово розселять у гуртожитку педагогічного коледжу.

В Україні наприкінці літа або на початку осені можуть запровадити нові локальні локдауни для боротьби з COVID-19, заявив народний депутат від “Слуги народу” Олександр Качура.

“Ми повинні зрозуміти, що найближчі декілька років ми можемо жити в такому режимі”, – вказав Качура.

В Україні наприкінці літа або на початку осені можуть запровадити нові локальні локдауни для боротьби з COVID-19.

Про це народний депутат від “Слуги народу” Олександр Качура розповів в етері передачі “Сьогодні День” на телеканалі “Україна 24”.

“Все залежить від нас. Якщо ти вакцинувався, це ще не означає, що треба перестати користуватися маскою, антисептиком. Ми повинні зрозуміти, що найближчі декілька років ми можемо жити в такому режимі”, – заявив політик.

За його словами, “на кінець літа, у вересні й до кінця року існує можливість введення локальних локдаунів у тому самому режимі, як було”.

Читайте також  На карантині в Україні знизилася кількість розлучень

“Ця зараза не піде. Щоб її побороти, нам всім треба дотримуватися елементарних правил поведінки – тоді нам не треба буде жодних локдаунів проводити, – вказав Качура і додав: – Коли ми зрозуміємо, що ситуація погіршується, тоді нам уже всім треба буде вакцинуватися, отримати доступні вакцини й зробити так, щоб ця проблема взагалі пішла в минуле”.

Раніше очільник парламентського комітету з питань здоров’я нації, нардеп від “Слуги народу” Михайло Радуцький повідомляв, що Україна буде вимушена запроваджувати обмеження для невакцинованих громадян, щойно епідеміологічна ситуація погіршиться.

За словами головного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, карантин, який поки діє в Україні до 31 серпня, буде подовжено. А от на скільки часу ще протримають обмеження – у МОЗ, як і у всьому світі, поки гадати не беруться.

Тим часом столична влада готується навіть до ймовірного локдауну через поширення штаму “Дельта”.

Рада керівників Міжнародного валютного фонду схвалила виділення на відновлення глобальної економіки рекордних 650 мільярдів доларів.

Особливу увагу в МВФ обіцяють приділити найбільш бідним і вразливим країнам.

Рада керівників Міжнародного валютного фонду у понеділок, 2 серпня, схвалила виділення на відновлення глобальної економіки 456 мільярдів спеціальних прав запозичення (СПЗ), еквівалентних 650 мільярдам доларів США.

Про це повідомляється на сайті МВФ.

“Це історичне рішення – найбільший розподіл СПЗ в історії МВФ і стимуляція світової економіки під час безпрецедентної кризи”, – йдеться в заяві директорки-розпорядниці МВФ Крісталіни Георгієвої.

За її словами, розподіл СПЗ “принесе користь всім членам, дозволить задовольнити довгострокову глобальну потребу в резервах, зміцнить довіру і сприятиме стійкості і стабільності світової економіки”,

Георгієва наголосила на тому, що кошти МВФ “особливо допоможуть найбільш уразливим країнам, які намагаються впоратися з наслідками кризи COVID-19”.

Загальний розподіл СПЗ набуде чинності 23 серпня 2021 року. Новостворені СПЗ розподілять між членами МВФ пропорційно їхнім квотам у фонді.

Близько 275 мільярдів доларів підуть ринкам і країнам, що розвиваються, зокрема державам з низькими доходами.

“Ми продовжимо активно взаємодіяти з нашими членами, щоб визначити життєздатні варіанти добровільного перенаправлення СПЗ з багатших в бідніші і вразливіші країни-члени”, – вказала директорка-розпорядниця МВФ.

МВФ також вивчає інші варіанти надання допомоги біднішим і більш уразливим країнам в їхніх зусиллях з відновлення після пандемії.

Читайте також  Найближчими днями у Франківську знову запрацюють ринки

“Можна розглянути можливість створення нового трасту (…) для забезпечення більш стійкого і стабільного зростання в середньостроковій перспективі”, – йдеться у повідомленні МВФ.

Як повідомлялося, місія МВФ відновить роботу в Україні вже у вересні.

У США третій офіцер, який реагував на заворушення у Капітолії 6 січня, наклав на себе руки.

Він став третім офіцером-свідком штурму Капітолія, який скоїв самогубство.

У США офіцер поліції округу Колумбія Гюнтер Хашида, який реагував на заворушення у Капітолії 6 січня, наклав на себе руки.

Про це у понеділок, 2 серпня, із посиланням на Департамент поліції Вашингтона повідомляє CNN.

Зазначається, що силовика знайшли мертвим у четвер, 29 липня. “Ми сумуємо як Департамент, і наші думки та молитви з родиною та друзями офіцера Хашиди”, – йдеться у повідомленні.

Правоохоронець приєднався до столичного департаменту поліції у 2003 році. Водночас він став третім офіцером-свідком штурму Капітолія, який скоїв самогубство.

Раніше внаслідок суїциду також помер офіцер столичної поліції Джеффрі Сміт і офіцер поліції Капітолія США Говард Лібенгуд.

Нагадаємо, 6 січня на засіданні Конгресу США мали завершити офіційну процедуру підрахунку голосів виборців і оголосити Джо Байдена переможцем. Сотні прихильників чинного на той момент президента Дональда Трампа зібралися біля Капітолія, щоб висловити йому підтримку, і почали штурм будівлі. Конгрес тимчасово зупинив засідання.

Понад 550 учасників заворушень були заарештовані після нападу, внаслідок якого загинули п’ятеро людей, зокрема поліцейський.

27 липня у США четверо правоохоронців розповіли про напади з боку прихильників експрезидента Дональда Трампа, які 6 січня штурмували Капітолій. Один із офіцерів поліції Акіліно Гонелла зі сльозами поділився тим, що в момент заворушень побоювався бути розчавленим. “Ось як я помру”, – думав він.

Голови комітетів у закордонних справах парламентів зі США, Естонії, Чеської Республіки, Ірландії, Латвії, Польщі, України, Великої Британії та Литви оприлюднили спільну заяву, в якій закликали зупинити будівництво “Північного потоку-2”.

Заявники закликали посилити обороноздатність України і визначити дорожню карту її вступу в НАТО та ЄС.

Голови комітетів у закордонних справах парламентів зі США, Естонії, Чеської Республіки, Ірландії, Латвії, Польщі, України, Великої Британії та Литви оприлюднили спільну заяву, в якій закликали зупинити будівництво “Північного потоку-2”.

Про це у понеділок, 2 серпня, повідомляється на сайті Комітету Сенату США з міжнародних відносин.

Читайте також  В Україні змінять адаптивний карантин: Ляшко розповів про запровадження "жовтої" і "червоної" зон

“Ми розглядаємо “Північний потік-2″ як геополітичний проєкт, спрямований на розширення впливу Росії в Європі за рахунок домінування на енергетичному ринку”, – висловилися заявники.

На їхнє переконання, завершення будівництва трубопроводу “посилить вплив російського газу на енергетичний баланс Європи, поставить під загрозу національну безпеку держав-членів ЄС і США, а також поставить під загрозу і без того хитку безпеку і суверенітет України”.

“Більш того, завершення проєкту дасть Росії ще один інструмент тиску і шантажу на Україну, яка продовжує стикатися з жорстокою агресією Росії і військовою окупацією своїх територій через свій проєвропейський вибір”, – вказали очільники комітетів у закордонних справах парламентів дев’яти держав.

Автори нагадали, що через російську агресію загинуло понад 14 тисяч українців, і “щотижня збільшується кількість українських солдатів, які віддають свої життя, захищаючи свою батьківщину і всю Європу. ЄС і США повинні працювати разом, щоб посилити тиск на Кремль для боротьби з агресією в Україні”.

“Нам необхідно взяти на себе колективне зобов’язання щодо збільшення підтримки безпеки і обороноздатності України, щоб запобігти поглибленню поточної кризи безпеки, що поглиблюється погрозами, створюваними “Північним потоком-2”, – йдеться у документі.

Політики також закликали НАТО “взяти на себе зобов’язання щодо посилення стримування, особливо на східному фланзі від Балтійського до Чорного моря”.

“Ми також повинні взяти на себе зобов’язання розробити дорожню карту на шляху України до вступу в альянс НАТО, якщо Україна проведе необхідні реформи і буде відповідати стандартам членства в НАТО. (…) ми закликаємо узгодити перспективу членства в Європейському Союзі для України”, – наголошується у заяві.

Нагадаємо:

США офіційно відмовилися поховати “Північний потік-2” на дні Балтійського моря. Так, адміністрація Байдена скасувала санкції щодо оператора газопроводу Nord Stream 2. AG і його гендиректора Маттіаса Варніга “відповідно до національних інтересів”.
США і Німеччина вивчають можливості зміцнення енергетичного сектора України на тлі завершення будівництва газопроводу “Північний потік-2”.
Міністерство закордонних справ Німеччини опублікувало декларацію Вашингтона і Берліна щодо російського проєкта “Північний потік-2”.
Також Меркель обговорила з Путіним “Північний потік-2” і транзит газу через Україну.
Зеленський на зустрічі з Байденом 30 серпня в Вашингтоні обговорить російський проєкт “Північний потік-2” як виклик безпеки для України і Європи.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.