Благають дати вакцину під апаратом ШВЛ: мати поділилася гіркою історією втрати сина і закликала щепитися від COVID-19

Син жінки не вірив у коронавірус, поки не заразився.

У США помер від наслідків COVID-19 хлопець у віці 28 років, який вважав пандемію коронавірусу мовляв несправжньою, і вся його родина не наважувалася робити щеплення. Про смерть свого сина розповіла мати, сказавши, що його останніми словами були: “Це не розіграш; це реально”.

Про трагічну історію пише Metro.

На початку березня Курт та його молодша сестра Кайла і мати Крісті заразилися коронавірусом. Спочатку симптоми були легкими, але незабаром рівень кисню впав.

Курта і Крісті госпіталізували до лікарні в Бірмінгемі, штат Алабама, де у них розвинулася пневмонія, а органи в хлопця поступово почали відмовляти. Зрештою, на жаль, він помер 2 травня.

Своєю чергою, мати розповіла, що родина не вакцинувалася, бо вони переймалися її швидким створенням. Утім, наразі, коли її син помер, а жінка страждає від наслідків перенесеної недуги, вона шкодує, що сім’я не щепилася.

Американка продовжує боротися з випадінням волосся, втомою, жінка не могла працювати або водити машину до кінця травня і все ще отримує легеневу терапію.

“Нам треба було побачити, як помирає мій син, і я страждаю від наслідків Covid, щоб зрозуміти, що нам потрібна вакцина. Ми не зробили щеплення, коли у нас була можливість, і зараз дуже про це шкодуємо”, – заявила жінка.

Крісті додала, що, якби її син був ще живий, “він би поставив перед собою завдання спонукати всіх пройти вакцинацію”. Тепер, як каже жінка, закликають вакцинуватися, вона і сестра Курта.

“Якщо ми зможемо допомогти зберегти здоров’я людей і, можливо, врятувати життя, спонукавши інших щепитися, то смерть Курта не була марною”, – каже жінка.

Читайте також  На Прикарпатті розшукують безвісти зниклу жінку

Генеральний директор Скотт Гарріс сказав, що в США невакцинованих люди, часто хворіють коронавірусом сильніше, ніж ті, хто зробив щеплення. За його словами, в Алабамі понад 95% людей, госпіталізованих з коронавірусом, не отримали щеплення.

Раніше лікарка медичного центру Grandview Брітні Кобіа заявила, що пацієнти з коронавірусом просили вакцину, коли вони перебували у важкому стані.

“Одне з останніх дій, які вони роблять перед інтубацією, – це благають мене дати вакцину. Я тримаю їх за руку і кажу, що мені дуже шкода, але вже пізно”, – додала лікарка.

Нагадаємо, що раніше керівник Центру економіки охорони здоров’я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганиченко заявив, що українцям важливо вакцинуватися саме зараз, поки немає зростання захворюваності на COVID-19, яке експерти прогнозують вже найближчим часом. Оскільки фахівці прогнозують, що спалах “може бути дуже серйозним”. До прикладу, у Нідерландах, де були схожі з Україною темпи спадання захворюваності, ці ж показники за тиждень зросли вдесятеро.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.