“Кладовища не справляються, труни вивозить військова техніка”: Моторошні кадри з охопленої коронавірусом Італії

В італійській провінції Бергамо крематорії та морги не справляються з великою кількістю померлих в результаті зараження коронавірусом. Труни розвозять колони військових автомобілів по п’яти найближчих містах, пише італійська газета Corriere della Sera.

Станом на 18 березня, в Бергамо офіційно зафіксовано 93 смерті від COVID-19. Однак мер міста Джорджіо Горі стверджує, що це приблизні дані, оскільки багато людей вмирали з симптомами, які властиві коронавірусу, але до результатів тесту.

Згодом в місті виникла складна ситуація з розміщенням тіл в моргах і крематоріях. Через відсутність місця труни розміщують навіть в церквах.

«Крематорій Бергамо, що працює на повну потужність 24 години на добу, може кремувати 25 мертвих. Зрозуміло, що він не витримав цифри останніх декількох днів», – йдеться в повідомленні муніципалітету.

Влада вирішила залучити підрозділи італійської армії, щоб розвезти тіла до крематорію сусідніх міст. У середу ввечері військові машини перевезли близько 60 трун з кладовища Бергамо в крематорії в Модені, Акви-Терме, Домодоссола, Пармі, П’яченці і деяких інших містах. Після кремації попіл померлих буде повернений в Бергамо для подальшого поховання.

Відзначається, що через коронавірус в місті також не працюють похоронні агентства. Місцева влада обіцяє допомогти сім’ям померлих з похоронами.

Тим часом італійський телеканал Rai News 24 повідомляє, що за тиждень в Бергамо від коронавірусу померло 300 осіб. Більшість кремували на міському кладовищі, а 60 тіл відправили в крематорії сусідніх міст.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.