До якого віку жінка може займатися сексом? Вікові зміни в організмі жінки та їх вплив на лібідо

До якого віку жінка може займатися сексом? Відповідь на цей, здавалося б, простий питання турбує не тільки самих дам, але і представників сильної статі. Зазвичай з плином років інтимне життя сімейної пари поступово йде на спад, а частота статевих актів незмінно скорочується. Саме це і змушує подружжя задуматися над тим, до якого віку жінка може займатися сексом. З пошуками необхідної відповіді допоможе офіційна статистика і численні медичні дослідження.

Трохи інформації
Що таке лібідо у жінок? Про це поняття хоча б раз, напевно, чув кожен, але далеко не всі розуміють, що воно означає насправді. У перекладі з латинської мови це слово означає «потяг», «пристрасть», «жага». Говорячи простою мовою, що таке лібідо у жінок, таким поняттям можна назвати сексуальне бажання. Саме від нього багато в чому залежать любовні стосунки жінки з представниками протилежної статі.

Лібідо зароджується у дівчаток ще на етапі статевого дозрівання і протягом усього життя зазнає деякі зміни. Буває і так, що сексуальний потяг у жінки знижується, а в деяких випадках і зовсім відсутня. Причин у цього явища може бути безліч, і серед них вікові перебудови займають одне з провідних місць. Так, до якого віку жінка може займатися сексом? Для відповіді на це питання можна звернутися до статистики.

Думка вчених
Насправді, якщо вірити клінічних досліджень, лібідо залишається у жінок майже до 80 років, а в деяких випадках навіть довше. Саме до такого висновку прийшли вчені в ході численних тестувань та аналізів.

Але на практиці ситуація виглядає не так райдужно. Згідно зі статистикою, лише близько 55 % жінок старше 60 років продовжують вести статеве життя. Після 65 років цей показник і зовсім падає до 40 %.

Серед представниць прекрасної половини старше 75 років мати статевого партнера і регулярний секс хоче всього лише 17 %. Правда, якість інтимної близькості при цьому стабільно залишається на високому рівні.

Читайте також  Що буде зі здоров'ям чоловіка, якщо він давно не займався сексом

Хоча варто відзначити, що в такому випадку ключову роль відіграє не тільки лібідо жінки, але і рівень потягу її партнера.

Вікові перебудови та їх вплив на інтимне життя
Розмірковуючи про те, до якого віку жінка може займатися сексом, варто розглядати ситуацію в комплексі. Зниження лібідо у жінок найчастіше пояснюється змінами, що відбуваються в її організмі з плином років.

Насамперед, це стосується менопаузи і патологій, нерідко супутніх їй. Сексуальний потяг у жінок може знижуватися з різних причин, наприклад:

зменшення виробництва жіночих статевих гормонів;
погіршення еластичності піхвових стінок;
надмірна сухість репродуктивних органів;
болючість у піхві.

Саме ці явища частенько провокують виникнення дискомфорту, втрату оргазму і, як наслідок, небажання жінки вступати в інтимні стосунки. До того ж у пари подружжя приблизно одного віку частенько з’являються проблеми у чоловіків. Як відомо, багато представників сильної статі в літньому віці стикаються з імпотенцією та іншими розладами статевих функцій, які роблять секс неможливим.

Вирішити проблему в такому випадку допоможе втручання фахівця, який призначить подружжю відповідні препарати для підвищення потенції, спеціальні лубриканти для мастила та інші засоби, здатні в рази покращити якість інтимного життя в будь-якому віці. Так що, як мовиться, було б бажання, а все інше можна виправити.

Статеве життя жінок у віці
Насправді будь-яких обмежень для представниць слабкої статі в сфері сексу немає. Принаймні з медичної точки зору. У такій ситуації все залежить від індивідуальних можливостей організму і потягу обох подружжя.

На відміну від чоловіків, у жінок немає проблем з потенцією. Правда, часто в літньому віці з’являється більше психологічного дискомфорту, ніж фізичного. Адже існує думка, що секс — це забава молодих людей.

 

Багато дівчат і зовсім ставляться до нього як до повинності. У підсумку, коли потяг у чоловіка поступово згасає, вони щиро радіють цьому.

Але є й ті, хто, навпаки, навіть в старості відчуває бажання, оргазм і робить все, щоб наповнити своє сексуальне життя яскравими фарбами. Для цього можна використовувати і таблетки, і всілякі іграшки. На думку лікарів, це правильне рішення, яке може навіть продовжити життя.

Читайте також  Жінка два роки займалася сексом з "чоловіком", а він виявився жінкою

Користь сексу для здоров’я жінки
Всебічно розглядаючи питання статевого життя дами в старості, варто уточнити, що інтимна близькість — це не просто задоволення, але і прекрасна профілактика появи різноманітних патологій.

Переваги регулярного сексу для жінки в зрілому віці:

збільшення тривалості життя в цілому;
стабілізація тиску;
поліпшення кровотоку та насичення тканин киснем;
зниження рівня захворюваності серцево-судинними недугами.

Секс — це чудове джерело енергії і позитивних емоцій для обох подружжя, незалежно від їх віку.

А чи є мінуси
Хоча є й деякі недоліки, у тому числі:

ймовірність зараження інфекцією;
шанси зачати дитину.
Після настання менопаузи у жінки багато пар розслабляються і перестають користуватися контрацептивами. В результаті через пару-трійку місяців лікарі можуть несподівано для подружжя виявити у дами вагітність. А для багатьох літніх пар така подія не виявляється щасливим.

Причини проблем у жінок у віці
Хоче жінка сексу після клімаксу? Зазвичай, якщо в цей період її не турбують всілякі проблеми, то лібідо залишається нормальним. Але, на жаль, це велика рідкість.

Нетримання сечі. Ця причина зникнення потягу заслужено вважається однією з найпоширеніших. При цьому жінка відчуває скутість, сором і величезний дискомфорт. У такій ситуації на допомогу приходять деякі медикаменти і операція.

Патології суглобів. При появі таких секс нерідко стає справжнім випробуванням. Хоча у багатьох жінок при цьому зберігається лібідо. Для повернення нормального стану необхідні препарати, лікувальні вправи і побільше різноманіття в ліжку.
Серцево-судинні вади. Деякі дами побоюються того, що саме під час сексу їх наздожене інсульт або інфаркт. Зниження лібідо в такому випадку пов’язане саме зі страхами. Хоча насправді отримати інсульт можна і без сексу. Так що обмеження тут просто недоречні. До того ж саме під час інтимної близькості організм отримує необхідну розрядку і викид гормонів, що позитивно впливає на діяльність серця.
Фізичні недоліки. Всякі вікові зміни у жінки, наприклад, зморшки, відсутня пружності і еластичності шкіри, гіперпігментація, нерідко являють собою основну причину, по якій їй просто не хочеться роздягатися перед чоловіком. Хоча для люблячого чоловіка всі ці дрібниці не першорядні. Так що пані просто потрібно навчитися приймати себе.

Читайте також  Зверніть на це увагу, такі точно зраджують: названо ознаки зовнішності чоловіків і жінок, які "ходять наліво"

Як підвищити лібідо
Якщо вірити дослідженням, то чим більше у жінки в житті сексу, тим краще вона виглядає. Крім зовнішності, покращується здоров’я та емоційний стан, а ознаки старіння зникають. Це пояснюється стабілізацією обмінних процесів, хорошим кровотоком і насиченням тканин киснем.

Для підвищення лібідо сексологи рекомендують робити спеціальні вправи для м’язів піхви. А можна піти по простому шляху і просто купити особливі пристосування. Для отримання позитивного ефекту потрібно витрачати протягом дня всього лише 10-15 хвилин.

Повернути піхви чутливість можна за допомогою лазерних процедур. На сеанс потрібно всього кілька секунд. А все через 3-4 процедури колишня еластичність стінок піхви повертається, а разом з нею — і колишня чутливість.

Як підвищити лібідо
Якщо вірити дослідженням, то чим більше у жінки в житті сексу, тим краще вона виглядає. Крім зовнішності, покращується здоров’я та емоційний стан, а ознаки старіння зникають. Це пояснюється стабілізацією обмінних процесів, хорошим кровотоком і насиченням тканин киснем.

Для підвищення лібідо сексологи рекомендують робити спеціальні вправи для м’язів піхви. А можна піти по простому шляху і просто купити особливі пристосування. Для отримання позитивного ефекту потрібно витрачати протягом дня всього лише 10-15 хвилин.

Повернути піхви чутливість можна за допомогою лазерних процедур. На сеанс потрібно всього кілька секунд. А все через 3-4 процедури колишня еластичність стінок піхви повертається, а разом з нею — і колишня чутливість.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.