Київ перетворився на Венецію, люди плавали на сапбордах: як у столиці боряться із наслідками негоди

У середу, 21 липня, в столиці очікується ще одна сильна злива.

Грози та зливи зі шквалами і градом уже нині панують у більшості регіонів. Кількох регіонів негода дісталася ще напередодні. У Харкові рясний дощ пішов раптово і тривав близько 15 хвилин, але подекуди встиг накоїти лиха. За словами містян, в одному зі спальних районів сильний вітер повалив кілька дерев. А от на місцевому ринку під час зливи позносило деякі намети.

На Закарпатті через сильні дощі на проїжджу частину зійшли селеві потоки. Дорогою місцевого значення проїхати було неможливо, допоки рятувальники її не розчистили від дерев та каміння.

Сьогодні в обід столицю накрила раптова і потужна злива. Тривала вона з півгодини, але запам’ятається надовго усім, хто застряг в затоплених переходах, бачив дощ заливає станції метро чи перепливав вулиці за кермом власної автівки. Київ за лічені хвилини перетворився на Венецію. Вранішнє ясне небо столиці в обід різко затягує чорними хмарами. За мить – Київ накриває потужна злива. Каналізаційні системи чи не одразу здаються: вода йде через верх. Водії, які не встигають виїхати із низин опиняються заблокованими. Дехто ще наважується дати газу, щоби проскочити. А деякі вимушені чекати поки вода зійде, або штовхати підтоплений транспорт. Через негоду після обіду в столиці зупиняється чимало громадського транспорту, пасажири, які на нього чекають, вимушені видиратися на лавки зупинок. Пандуси перетворюються на гірки, ніби в аквапарку. У переходах води деколи більше, ніж по пояс.

Двері двох станцій метро – зачиняються. “Академмістечко” зачиняється на один вхід, “Берестейська” – припиняє роботу повністю, хоч потяги продовжують курсувати. Щоби уникнути ще більшого потрапляння води, метрополітенівці вирішуть закрити гермозатвор.

Читайте також  Вже в найближчі години: Україну накриють найсильніші шквали і величезний град

Дощ припиняється – воду із затоплених вулиць, переходів та обійсть починають відкачувати. Ось рятувальники вже традиційно стоять на Дорогожичах, підземний проїзд тут щоразу перетворюється на басейн.

У міській владі кажуть: на таких, як тут ділянках, техніка чергувала завчасно, але не змогла убезпечити Київ від підтоплення, бо за півгодини випала тижнева норма опадів. І якщо для рятувальників і комунальників негода – це праця у аварійному режимі, у блогерів – це час для контенту. Хтось сьогодні вулицями плавав на сапборді, а хтось – вдавав, що рибалив.

А ось ці кадри зняті випадково теж набрали у мережі чималу кількість переглядів. На цьому відео чоловік допомагає собаці дістатися непідтопленої ділянки вулиці. На цьому – двоє чоловіків знімають кота із вікна, тварина злякалася грому і застрибнула на сітку.

Було під час дощу й те, над чим у мережі кепкували: коли комунальники, попри зливу, продовжували поливати квіти. Чи займалися вже звичною під час негоди справою – встеляли новий асфальт.

У Гідрометцентрі твердять: хоч після рясного дощу над Києвом знову з’явилося сонце – опадів варто очікувати знову. А найпотужніша злива, кажуть фахівці, у Києві буде вже у середу.

Наразі Київ оговтується від потужної зливи. Кореспондент ТСН розказав, що біля станції метро “Берестейська” зараз вода зійшла, а комунальники прибирають наслідки негоди.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.