Бюджет Івано-Франківщини-2021: скільки й на що витратили

Сьогодні, 9 липня, в Івано-Франківську триває сьома сесія Івано-Франківської обласної ради восьмого демократичного скликання.

Ірина Мацькевич, директорка департаменту фінансів ОДА, доповіла щодо виконання бюджету Івано-Франківщини за перший квартал 2021 року.

“За звітний період надійшло 672.5 мільйона гривень. Із загальної суми надходжень міжбюджетні трансферти склали 340 мільйонів гривень, інша частина – наші місцеві надходження. По них ми виконали план на 107% – перевиконання вдалося досягти за рахунок податку на доходи фізичних осіб та рентних платежів”, – прозвітувала Ірина Мацькевич.

Вона додала, що найбільший платник податку на прибуток та ПДФО – завод “Івано-Франківськцемент”. Крім того, понад 31 мільйон гривень надійшов до бюджету як екологічний податок.

Щодо витрат, то основними статтями й далі залишаються освіта, медицина та соцзахист. Так, на освітні заклади Прикарпаття витратило 159 мільйонів гривень, на різноманітні видатки у сфері охорони здоров’я – 38 мільйонів, а на соціальний захист населення – 41 мільйон.

Ще 32 мільйони гривень виділили на культуру, 20 – на спорт, і 18 – на державне управління (тобто на утримання обласної ради, адміністрації тощо). А от у сфері житлового та комунального господарства видатки дорівнюють нулю, як і у сфері довгострокового кредитування громадян на будівництво, реконструкцію чи придбання житла.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.