В Україні видаватимуть свідоцтва про вакцинацію для виїзду за кордон: як оформити

Громадяни України, які отримали дві дози вакцини проти коронавірусу, за бажанням можуть оформити міжнародне свідоцтво про вакцинацію, необхідне, зокрема, для виїзду за кордон. Форма документа – виключно паперова.

Про це розповіли у пресслужбі Міністерства охорони здоров’я України, пише OBOZREVATEL.

«Форма свідоцтва передбачена чинними міжнародними медико-санітарними правилами, ухваленими 58-ою Асамблеєю Всесвітньої організації охорони здоров’я 23 травня 2005 року та постановою Кабінету міністрів України від 22 серпня 2011 року № 893», – повідомили у відомстві.

Документ буде містити персональні дані пацієнта:

ім’я та прізвище;

назва вакцини;

дати, коли зроблені щеплення.

«Прізвище та ім’я латиною записуватиметься так само, як у закордонному паспорті громадянина або за правилами транслітерації», – відзначили в пресслужбі. На сертифікаті буде стояти офіційний штамп закладу охорони здоров’я та підпис лікаря.

Мова міжнародного свідоцтва про вакцинацію – англійська або французька, додатково можлива українська.

У МОЗ розповіли, де і як саме можна отримати свідоцтво про вакцинацію. За їхньою інформацією, для цього передбачено кілька шляхів.

«Особи, яких щепили двома дозами вакцини проти COVID-19, за потреби можуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Таке свідоцтво можна отримати тільки в паперовій формі одразу після щеплення другою дозою вакцини або в будь-якому медичному закладі, під’єднаному до електронної системи охорони здоров’я, зокрема в сімейного лікаря, для надання за потреби під час перетину державного кордону», – розповіли в міністерстві.

«У випадку отримання свідоцтва не одразу після щеплення, а шляхом звернення до лікаря, свідоцтво заповнюється на основі даних про щеплення, внесених до електронної системи охорони здоров’я«, – уточнили у відомстві.

«Міжнародний сертифікат буде вважатися дійсним лише тоді, коли введена вакцина схвалена для екстреного застосування ВООЗ», – зазначили в міністерстві.

Читайте також  “Всі жінки мучаться і ти помучишся”: акушер “вичавлював” дитину з жінки, немовля померло, є вирок суду (відео)

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.