Від початку року у Франківську виявили майже пів сотні нелегальних працівників

Від початку року в Івано-Франківську виявили 47 неоформлених працівників.

Про це на оперативній нараді у міського голови повідомила начальниця управління Наталія Дмитрош, передає Фіртка.

Від січня інспектори управління праці провели 26 рейдів, обстежили 496 підприємств різних галузей. Оформили 54 працівників.

“Слід зазначити, що у міській раді є лише два інспектори праці, а кількість населення ОТГ – 287,6 тисяч осіб. Це для них дуже великі масштаби. Але, попри це, цього року вони також охопили і села громади. Люди дивувались, що відбувається і чому перевіряють”, – говорить Наталія Дмитрош.

Інспектори також проводять рейди й на будівельних майданчиках. Обстежили 584 суб’єкти, п’ять разів працівники управління перевіряли підприємства за зверненням. Після цього складається акт та припис.

“Ми також маємо динаміку новоприйнятих працівників. Якби на не завадила пандемія, то ріст був би ще більшим. У січні новоприйнятих працівників було 4 241. В лютому – 4 086, зважаючи на місяць. Звертаю вашу увагу на березень, де тільки до 17-го березня було зареєстровано 3 253 новоприйняті працівники. Далі був стрімкий спад, після чого у червні ми спостерігали зростання. Станом на 22 вересня кількість новоприйнятих працівників після проведення рейдів становить 3 401, – додала Наталія Дмитрош.

Слід зауважити, що до бюджету міста залучили майже два з половиною мільйони.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.